Loading...

Pelerinaj la Fericita Veronica

Sâmbătă, 22 aprilie 2023, însoțiți de părintele Claudiu Ilieș, asistent spiritual pentru Ordinul Franciscan Secular (OFS), mai multe fraternități terțiare franciscane din Regiunea Moldova-Muntenia au luat parte la pelerinajul lunar de la mormântul Fericitei Veronica Antal, patroana fraternității.

Pelerinaj la Fericita Veronica Antal de la Nisiporeşti

Distribuie cu:

Întâlnirea a avut loc în fața bisericii din Nisiporeşti, începând cu ora 9.30, la statuia Fericitei Veronica Antal, unde am cântat Imnul dedicat ei, după care părintele Iosif Cadar, asistentul spiritual local OFS, ne-a împărtășit câteva gânduri din viața Fericitei. Programul zilei a continuat cu Adorația Euharistică, celebrată de părintele Iosif, în timpul căreia au existat posibilități de spovezi, Sfânta Liturghie, celebrată de părintele Iosif și părintele Claudiu, binecuvântarea obiectelor de cult, agapa frățească și devoțiunea „Calea Luminii”. 

Pe drumul de întoarcere am avut bucuria să facem o scurtă vizită la Capela Institutului Teologic Franciscan Roman, pentru a-l saluta și a ne ruga și la mormântul Slujitorului lui Dumnezeu preot Anton Demeter. 

Am trăit momente de adevărată liniște și pace sufletească, într-un ambient minunat, plecând cu sufletele pline de mulțumire la casele noastre. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această minunată zi plină de haruri!

Pace şi bine!

*

Mai multe imagini se pot vedea aici.

Distribuie cu: