Loading...

Prăjeşti: Weekend formativ [V]

În perioada 22-23 aprilie 2023, Postulandatul Franciscan din Prăjești (BC) a fost gazda celui de-al V-lea weekend formativ pentru tineri cu tema „Dumnezeu mă vrea fericit”. Pr. Vlad-Bogdan Bejan, animatorul acestei întâlniri, i-a invitat pe tinerii participanți la o reflecție asupra fericirii din perspectivă umană și spirituală.

Al V-lea weekend formativ pentru tineri la Prăjești

Distribuie cu:

Viața fericită implică o viață frumoasă – în care căutăm dezvoltarea personală, o viață plină de sens în care acționăm în slujba a ceva mai presus de noi, o viață plăcută în care socializăm și căutăm adevărata împlinire. Fericirea nu poate fi atinsă în lipsa relațiilor sociale și a relației cu Dumnezeu, izvorul adevăratei fericiri: Eu am venit ca să aibă viață și să o aibă din belșug (In 10,10).

Fericirea este atunci când un om trăiește în armonie cu sine, cu Dumnezeu, cu aproapele și cu întreaga creație și stă în puterea și libertatea lui să o dobândească. Desigur, a fi fericit nu înseamnă a avea o viață perfectă, un cer fără furtună, ci a trăi pe acest pământ la lumina credinței, a speranței și a iubirii, lăsându-ne călăuziți de Cristos care este viu în mijlocul nostru: „Şi iată, eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul lumii!” (Mt 28,20).

Pe parcursul celor două zile, momentele formativ-catehetice prezentate într-un mod interactiv au fost alternate cu întâlnirile de rugăciune precum Sfânta Liturghie, adorația euharistică, rugăciunea de dimineață și de seară, dar și cu activitățile sportive, cu clipele de destindere și de fraternitate trăite împreună cu frații de la Casa de Postulandat.

Invocăm binecuvântarea lui Dumnezeu asupra tuturor adolescenților și tinerilor aflați în căutarea fericirii adevărate și a propriei vocații în Biserică și în lume, după planul pe care Dumnezeu îl are cu fiecare dintre ei.

*

Mai multe imagini se pot vedea aici.

Distribuie cu: