Loading...

Pârâul Rece: Exerciții spirituale – [I]

În perioada 25-29 aprilie 2022, comunitatea franciscană de la Pârâul Rece a găzduit prima serie de exerciții spirituale anuale ale fraților Provinciei „Sf. Iosif” din România.

Prima serie de exerciții spirituale desfășurate la Pârâul Rece

Distribuie cu:

În minunata splendoare a peisajului alpin, cu masivul Bucegi la orizont, am avut ocazia să ne reîmprospătăm fizic și duhovnicește. Meditațiile propuse de părintele iezuit Olivo Bosa ne-au hrănit cu Cuvântul Domnului, ne-au purtat prin învățătura Bisericii (Evangelii Gaudium) și prin exercițiile spirituale ale sfântului Ignațiu de Loyola. Nu au lipsit nici referințele la experiențele personale ale părintelui predicator care, surprinzător, deși este italian ne-a vorbit românește. Ne-a explicat, însă, că se află în Romania de 30 de ani.

Reflexiile, două pe zi, și predicile de la Sfânta Liturghie au pornit de la experiența rugăciunii la care părintele ne-a invitat cu insistență, spunându-ne că munca de fapt ne aparține. Nu vom auzi neapărat lucruri noi, de fapt cu toții am făcut teologie, dar important este să conștientizăm prezența lui Dumnezeu în viața noastră. Așadar teme ca rugăciunea, importanța Cuvântului lui Dumnezeu, bucuria, misiunea și altele asemenea au fost acompaniate de referințe biblice și din Evangelii Gaudium. După fiecare meditație primeam câteva texte ca temă de reflectat și de purtat în rugăciune. Programul zilnic comun a cuprins rugăciunea breviarului și adorația zilnică, pe lângă momentele de fraternitate și de servire a mesei pe care gazdele noastre le-au pregătit cu mare grijă. 

Suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru aceste zile minunate, îi mulțumim părintelui Olivo că a acceptat să ne însoțească spiritual, mulțumim de asemenea fraților comunității de la Pârâul Rece și fraților novici. Să dea Domnul ca aceste zile să rodească în noi bucurie și dorința de a-i sluji mai departe tot mai mult și mai bine lui Dumnezeu, Bisericii și aproapelui!

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Vineri, 29 aprilie 2022

Distribuie cu: