Loading...

Papa Francisc: Iubiți Biserica

Înainte de audiența generală de miercuri, desfășurată în Aula Paul al VI-lea, Papa Francisc s-a întâlnit cu aproximativ 2.500 de pelerini veniți din Arhidieceza italiană de Benevento. 

Papa Francisc se adresează pelerinilor italieni

Distribuie cu:

Aceștia au fost primiți în Bazilica San Pietro, întorcându-i Sfântului Părinte vizita pe care acesta a făcut-o la locul de naștere al lui Padre Pio, la Pietrelcina, anul trecut, pe 17 martie, la centenarul apariției stigmatelor permanente și la a 50-a aniversare a morții sfântului. Impresionat de numărul mare de pelerini, care au venit însoți de Episcopul locului, Mons. Felice Accrocca, Papa a exclamat: „pare că e o canonizare!”

Depănând amintiri, Pontiful a spus: „Nu uit niciodată ziua aceea, așa cum nu uit nici atâția bolnavi pe care i-am salutat, a rămas în inima mea vizita aceea. Amintirea acelui eveniment, încărcat de semnificație eclezială și spirituală, să reînsuflețească în fiecare voința de a aprofunda viața de credință, pe urma învățăturilor compatriotului vostru ilustru și Sfânt Padre Pio. El s-a remarcat prin credință tare în Dumnezeu, speranță fermă în realitățile cerești, dăruire generoasă pentru oameni, fidelitate față de Biserică, pe care a iubit-o mereu cu toate problemele sale și adversitățile sale.” Și s-a oprit puțin la acest aspect, în contextul în care actualmente Biserica se confruntă cu numeroase scandaluri.

Padre Pio „a iubit Biserica, și cu atâtea probleme pe care le are Biserica, cu atâtea adversități, cu atâția păcătoși. Pentru că Biserica este sfântă, este mireasa lui Cristos, dar noi, fiii Bisericii, suntem toți păcătoși – și unii păcătoși mari! – dar el a iubit Biserica așa cum era, nu a distrus-o cu limba, așa cum este la modă să se facă acum. Nu! El iubește. Cel care iubește Biserica știe să ierte, pentru că știe că el însuși este păcătos și are nevoie de iertarea lui Dumnezeu. Știe să aranjeze lucrurile, pentru că Domnul vrea să aranjeze bine lucrurile dar mereu cu iertarea: nu se poate trăi o viață întreagă acuzând, acuzând, acuzând Biserica.”

A încheiat îndemnându-i pe pelerini: „După exemplul lui Padre Pio, vă rog, nu încetați să vă încredeți în Cristos și să vestiți bunătatea Sa și milostivirea sa Cu mărturia vieții voastre. Așa ceva așteaptă bărbații și femeile și în timpul nostru de la discipolii Domnului. Mărturie. Gândiți-vă la Sfântul Francisc – pe care Episcopul vostru îl cunoaște bine – ce a spus discipolilor săi? ‘Mergeți, dați mărturie, nu sunt necesare cuvintele’. Uneori trebuie să se vorbească, dar începeți cu mărturia, trăiți ca niște creștini, mărturisind că iubirea este mai frumoasă decât ura, că prietenia este mai frumoasă decât dușmănia, că fraternitatea între noi toți este mai frumoasă decât războiul.”

***

Material apărut pe www.catholica.ro

Distribuie cu: