Loading...

Papa Francisc în vizită la Assisi

Papa Francisc va efectua o vizită la Assisi pe 12 noiembrie 2021, în contextul Zilei mondiale a săracilor: a informat Sala de Presă a Sfântului Scaun, preluând un comunicat al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări.
Papa Francisc, la prânz cu câteva sute de oameni săraci în Aula Paul al VI-lea, pe 17 noiembrie 2019

Distribuie cu:

Papa Francisc va efectua o vizită privată la Assisi pe 12 noiembrie 2021, în contextul Zilei mondiale a săracilor: a informat Sala de Presă a Sfântului Scaun. Vizita papei este prilejuită de cea de-a cincea Zi mondială a săracilor, care se va marca în Biserica catolică duminică, 14 noiembrie a.c., pe tema „Pe săraci îi aveți întotdeauna cu voi” (Marcu 14,7).

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, papa are o întâlnire, în formă privată, cu un grup de 500 de persoane sărace din diferite țări europene și va petrece împreună cu ei un moment de ascultare și de rugăciune. Întâlnirea va avea loc la bazilica Sfânta Maria a Îngerilor.

Ajunsă anul acesta la cea de-a cincea ediție, Ziua mondială a săracilor a fost înființată de papa Francisc pentru a sensibiliza Biserica și opinia publică cu privire la necesitatea de a asculta strigătul de ajutor al celor săraci și suferinzi. Potrivit dispozițiilor, Ziua mondială a săracilor se marchează în penultima duminică a anului liturgic după calendarul roman sau latin.

*

Material apărut pe www.vaticannews.va/ro

Distribuie cu: