Loading...

Noi membri in Ordinul Franciscan al III-lea, la București

Fr. Anton Roca & Fr. Eusebiu Pișta

Distribuie cu:

În seara zilei de 3 octombrie 1226, la vârsta de 44 ani, Francisc de Assisi îşi încheia viaţa pământească, primind moartea proprie ca pe o soră care îl conducea la întâlnirea cu Tatăl ceresc şi cu Acela pe care L-a cunoscut, slujit şi iubit atât de mult în viaţa sa, Isus Cristos. În fiecare an, în seara zilei de 3 octombrie, fraţii franciscani şi surorile franciscane din întreaga lume, ca şi toți aceia care trăiesc viaţa după spiritualitatea franciscană se adună într-un moment de rugăciune pentru a-i aduce laudă şi mulţumire lui Dumnezeu pentru Seraficul Părinte, Sf. Francisc, chemat să se bucure cu Domnul şi cu toţi sfinţii în patria cerească.
În seara zilei de 3 octombrie a.c., Fraţii franciscani şi Surorile franciscane din comunităţile din Bucureşti s-au adunat pentru a celebra „Transitus”-ul în capela Catedralei Sf. Iosif. Au voit să retrăiască acea zi din Assisi de acum 787 de ani, când seraficul părinte, plin de bucurie, după ce s-a străduit să urmeze în toate voinţa preasfânta a lui Dumnezeu, şi-a încredinţat cu multă pace sufletul în mâinile Sale. La acest moment au participat Fraţii Franciscani Conventuali, Surorile Franciscane Misionare din Assisi, Surorile Franciscane ale Sfintelor Inimi precum şi Fraţii şi Surorile Ordinului Franciscan Secular, fraternitatea „Sf. Elisabeta” din Bucureşti.
Sfântul Francisc a fost şi rămâne pentru noi un Părinte, acela care prin viaţa şi scrierile lui ne conduce şi astăzi spre Domnul, în care şi-a găsit bucuria şi împlinirea. Tot el ne arată că Dumnezeu poate fi întâlnit şi iubit în Evanghelie, în sacramentele Bisericii, în fraţii pe care ni i-a pus alături, dar şi în cei săraci şi marginalizaţi.

Fr. Anton Roca OFMConv

Awesome Flickr Gallery Error - Invalid signature

* * *

Joi seara, 3 octombrie 2013, în Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, după ce a celebrat trecerea la Domnul a Sfântului Francisc din Assisi, comunitatea Franciscană seculară (terţiarii franciscani) „Sf. Elisabeta” a primit noi membrii.
Domnul care ne-a chemat la felul de viaţă evanghelică, pe care El însușii a descoperit-o Sfântului Francisc de Assisi, de a trăi în fraternitate, astăzi ne reuneşte din nou împreună, pentru a primi pe cei care, inspiraţi de Sfântul Duh, au cerut să intre în Ordinul Franciscan Secular şi doresc să înceapă timpul formării lor, care-şi va atinge scopul la profesiune sau la făgăduinţa unei vieţi evanghelice. Cu aceste cuvinte ale ritului de admitere, Pr. Anton Roca, asistentul spiritual al fraternităţii, i-a salutat pe cei care şi-au exprimat dorinţa de a se strădui să cunoască şi să trăiască spiritul evanghelic de viaţă a Sfântului Francisc de Assisi. Sr. Anca Vasiliu, Ministra fraternităţii, în numele comunităţii i-a primit cu bucurie pe: Slavu Dan şi Cristina, Doboș Anton şi Mihaela, Dascălu Elena, Botârcă Aurora şi Grăjdeanu Catrina. Domnul să le dea statornicie în propunerile lor bune pentru ca în lume să poată fi fermentul vieţii evanghelice.
Astfel, familia franciscanilor seculari din comunitatea noastră, în număr sporit își propune și pentru anul care va veni, să reînnoiască și să transmită tuturor și în special tinerilor aflați în căutarea propriei identități, mesajul spiritualității franciscane de pace și de iubire pentru întreaga Creație a lui Dumnezeu. De aceea, cei care doresc să îl cunoască pe „Sărăcuțul din Assisi”, pot participa ca invitați la întâlnirile periodice ale fraternității, care în mod obișnuit au loc în a doua sâmbătă din lună în capela Catedralei Sf. Iosif, la ora 10,00. Vă așteptăm cu bucurie !

Sr. Anca Vasiliu – Ministra fraternității Sf. Elisabeta

sursa: arcb.ro

Distribuie cu: