Loading...

Nisiporești: Zile de sărbătoare [I]

În perioada 23-25 august 2019, în localitatea Nisiporești, județul Neamț, se organizează un pelerinaj prilejuit de împlinirea unui an de când slujitoarea lui Dumnezeu Veronica Antal a fost ridicată la cinstea altarelor, fiind declarată Fericită.

Prima comemorare a fericitei Veronica Antal. Zile de sărbătoare, zile de har și binecuvântare

Distribuie cu:

Veronica Antal a fost fiica satului Nisiporești care, deși a trăit doar 23 de ani, a impresionat nu numai prin martiriul său, ci, mai ales, prin dragostea sa pentru Mirele veșnic, pregătindu-se în scurta ei viață, prin rugăciune și fapte bune pentru întâlnirea supremă. Din copilărie, fericita Veronica l-a iubit pe Dumnezeu, și din dragoste pentru el, parcurgea adesea un drum destul de lung, până la Hălăucești, pentru a-l primi pe Isus, în inima sa, pentru a se întări cu harurile sale, pentru a duce o viață curată, dăruită lui Dumnezeu.

Rugăciunile, faptele bune, dragostea pentru cei nevoiași, pentru bătrâni și bolnavi au întărit-o pentru lupta finală a vieții ei, din care a ieșit învingătoare, trecând la Dumnezeu și la Mirele ei veșnic cu Sfântul Rozariu strâns în mână. Pilda acestei tinere ne învață să nu abandonăm niciodată lupta pentru mântuire, să ne rugăm pentru ca „Isus să fie al nostru și noi să fim ai lui Isus”, așa cum a făcut Veronica.

În ziua de vineri, 23 august, s-a deschis pelerinajul la Biserica parohială din Nisiporești, unde au participat credincioși din Nisiporești precum și pelerini cinstitori ai fericitei Veronica, fecioară și martiră. La ora 17.00 a avut loc Calea Sfintei Cruci, condusă de pr. Fabian Blaj și animată de tinerii din Nisiporești. La ora 18.00 s-a celebrat Sfânta Liturghie, celebrant principal fiind pr. Anton Acatrinei, asistent național OFS.

La cuvântul de învățătură, pr. Cristian Blăjuț a evocat personalitatea martirei Veronica Antal, aducând în actualitate diferite mărturii ale unor persoane care au cunoscut-o, accentuând faptul că Veronica a înfruntat răul, a avut curajul să se sacrifice pentru a-și păstra curăția, a rămas puternică și fidelă față de jurământul ei făcut Mirelui veșnic. De asemenea, părintele a vorbit în predica sa despre faptul că Dumnezeu a creat omul din iubirea sa nemărginită față de creația sa, iubire din care omul se împărtășește. Iubirea adevărată este mai puternică decât moartea, nu înșeală, este perseverentă și nu poate fi cumpărată. Veronica a fost un exemplu de iubire și slujire a lui Dumnezeu până la moarte.

După Sfânta Liturghie a avut loc binecuvântarea pelerinilor cu apă sfințită și cu relicva fericitei Veronica. De la ora 19.30 la 20.30, cinstitorii mamei noastre cerești au luat parte la Ora mariană, înălțându-și sufletul și mintea și cerând ajutorul ei divin.

* * *

În perioada 23-25 august 2019, în localitatea Nisiporești, județul Neamț, se organizează un pelerinaj prilejuit de…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Sâmbătă, 24 august 2019

Distribuie cu: