Loading...

Nisiporești: Profesiune OFS

Duminică, 17 septembrie 2023, în sărbătoarea „Stigmatelor Sfântului Părinte Francisc”, în cadrul Sfintei  Liturghii, de la ora 11.00, comunitatea Ordinului Fraților Seculari din Nisiporești, Fraternitatea „Fericita Veronica Antal”, a trăit un eveniment de sărbătoare, și anume patru surori din fraternitate, Maricica Anton, Mihaela Ioje, Veronica Pal și Marina Roca, au depus profesiunea perpetuă de viață evanghelică, iar sora Georgeta Chiriac a depus profesiunea pentru un an.

Profesiune de viață evanghelică în comunitatea OFS din Nisiporești

Distribuie cu:

Întreaga comunitate a trăit cu bucurie și recunoștință acest moment, mulțumind Domnului și Sfântului Părinte Francisc din Assisi pentru harul primit de aceste surori, chemate să trăiască în lume spiritul fericirilor evanghelice. Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele paroh Fabian Blaj, împreună cu părintele Iosif Cadar, asistentul spiritual al fraternității; ritualul profesiunii a fost celebrat de părintele paroh împreună cu ministrul fraternității, sora Ana Pal.

Preoții din sfântul altar și întreaga comunitate în rugăciune s-au bucurat să audă daul solemn rostit de aceste surori la întrebările ce le-au fost adresate în cadrul celebrării, angajându-se să îmbrățișeze acea formă de viață evanghelică ce se inspiră din exemplele şi învăţăturile Sfântului nostru Părinte Francisc din Assisi, expusă în Regula Ordinului Franciscan Secular, să fie fidele acestei vocaţii, în duhul slujirii, propriu franciscanilor seculari, să se lege mai strâns de Biserică şi să colaboreze la continua ei reînnoire şi la misiunea ei printre oameni. Acest da a culminat cu rostirea  solemnă a profesiunii: Deoarece Domnul mi-a dat acest har, îmi reînnoiesc promisiunile de la Sfântul Botez şi mă consfinţesc în slujba Împărăţiei Sale. De aceea, promit să trăiesc, în starea mea de viaţă seculară, pentru tot timpul vieţii mele, Evanghelia lui Isus Cristos, în Ordinul Franciscan Secular, păstrându-i Regula. Harul Duhului Sfânt, mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria şi a Sfântului Părinte Francisc şi comuniunea frăţească să-mi fie mereu de ajutor, ca să ajung la desăvârşirea iubirii creştine.

Le felicităm pe aceste surori pentru darul sfintei profesiuni, pentru curajul și credința lor, urându-le să fie statornice, credincioase, bucuroase și pline de iubire în trăirea a ceea ce au promis lui Cristos și Bisericii.

Distribuie cu: