Loading...

Nisiporești: Invitație la Profesiunea solemnă

Distribuie cu:

 

 

 

 

 

 

 

 

Marți, 8 septembrie, Sărbătoarea nașterii Preasfintei Fecioare Maria, în măreața biserică din localitatea Nisiporești, cinci frați franciscani vor face profesiunea perpetuă într-un cadru solemn și vor intra definitiv în marea Familie franciscană.

Fr. Andrei-Marius BLAJ, Sagna, NT
Fr. Robert COJOC, Berzunți, BC
Fr. Aurel-Paul IŞCIUC, Satu Nou (Rediu II), NT
Fr. Andrei MÎRŢ, Pildești, NT
Fr. Mihai PERCĂ, Săbăoani, NT

După ce mai întâi au fost admiși la profesarea pentru toată viața a Sfaturilor Evanghelice, de către Ministrul provincial împreună cu Definitoriul său, în Sesiunea Definitoriului provincial din data de 02 iunie 2015, în vederea pregătirii pentru profesiunea solemnă, cei cinci frați au făcut Al II-lea Noviciat, timp de patru săptămâni, în perioada 12 iulie – 9 august, la Casa de Postulandat de la Pârâul Rece, Brașov, având călăuze spirituale sau magiștri, pe Fr. Fabian Cătălin și Fr. Ioan Lupu.

În parcursul vocațional al fiecărui frate franciscan această etapă este una fundamentală, caracterizată de îmbrățișarea liberă și plină de dragoste a formei de viață evanghelică prin cele trei voturi: sărăcie, castitate și ascultare și, totodată, reprezintă dăruirea totală și definitivă Preaînaltului și Bunului Dumnezeu, printr-o atitudine de ascultare și abandonare la Voința Sa, pe care fratele Minor o recunoaște întâi de toate prin fidelitatea la carisma franciscană și destinația primită din partea propriului Ministru la una dintre fraternitățile conventuale, unde el va desfășura un amplu apostolat: ministerial, pastoral, cultural, caritativ, social și misionar.

Ei se vor alătura celor 256 de frați profeși solemni ai Provinciei „Sf. Iosif” din România și/sau celor 3615 frați profeși solemni ai Ordinului Fraților Minori Conventuali, care sunt prezenți în 66 de națiuni, 664 de comunități (grupate în 35 de provincii și 19 custodii).

Așadar, sunteți invitați să vă uniți în rugăciune cu frații provinciei franciscane și să participați la acest eveniment important pentru cei cinci frați.

Fr. Daniel Romila,
Secretar provincial

Distribuie cu: