Loading...

Nisiporești: „Curajoși ca Veronica!”

În perioada 12-18 iulie 2021, în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești  s-a desfășurat campusul pentru copii, intitulat „Curajoși ca Veronica!”. Animatorii și copiii, în număr de aproximativ 150, au avut parte de o săptămână plină , în care distracția și jocurile s-au îmbinat cu rugăciunea și momente spirituale.

Campus de vară „Curajoși ca Veronica” la Nisiporești

Distribuie cu:

În această săptămână s-a dat startul unui maraton al educației, prin care s-a dorit ca, fiecare dintre noi să fim exemple care caută să facă binele.  În cadrul acestui maraton ne-au încântat cu prezența  diferite persoane care și-au dorit să ofere din timpul lor în formarea și dezvoltarea celor prezenți la campus.

Încă din prima zi, copiii au fost împărțiți în cinci grupe, fiecare grupă având o denumire după cinci virtuți alese cu grijă de către animatori: Bucuroșii, Curajoșii, Înțelepții, Milostivii și Visătorii. Aceștia au aprofundat teme precum: viața Fericitei Veronica Antal, importanța valorilor morale , acordarea  primului  ajutor și despre importanța iubirii față de aproapele.

Programul, de luni până vineri, a constat în deschiderea campusului  la ora 15:00, cu rugăciunea zilei și cu multă bucurie exprimată prin cântece, urmată apoi de Maratonul Educației, care ne găsea dornici de a învăța din exemplele prezentate.

Zilele acestea au fost pline de energie, în care nimeni nu putea rămâne pe margine când răsuna în boxe imnul intitulat „Hai visează”, făcând referire la a ne deschide inima spre tot ceea ce ne înconjoară și frumoasele bansuri, care te umpleau de voie bună și-ți dădeau  energie pentru ce urma.  Zilnic, în căutarea de noi răspunsuri, copiii au luat  parte la cateheză, unde au aprofundat misterele Sfântului Rozariu și au desfășurat activități creative, iar apoi după ce s-a servit o gustare, programul a continuat cu multe jocuri, alese cu multă atenție de către animatori, fiecare copil putând să-și pună în evidență inteligența, agilitatea, capacitatea de a lucra în echipă și multe altele.

O zi palpitantă pentru ei a fost aceea în care toate grupele s-au luptat pentru „găsirea comorii”, fiecare având de urmat un traseu prin curtea Bisericii. Cele cinci grupe s-au mobilizat să acumuleze cât mai multe puncte, pentru ca echipa lor să iasă la final câștigătoare.

Pentru a pregăti cât mai bine cel mai important moment al zilei, Sfânta Liturghie, copiii împreună cu animatorii se adunau și repetau cântecele, urmând apoi să luăm cu toții parte la aceasta.

Programul zilei de sâmbătă a fost unul diferit de celelalte zile. Am început cu participarea la Sfânta Liturghie, la ora 10:30, apoi fiecare grupă și-a folosit  imaginația în cadrul Atelierului de creație și au dansat. 

Duminică a fost o zi festivă, deschisă tot cu Sfânta Liturghie, prin care copiii, animatorii și toți cei prezenți au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru toate harurile pe care le-au primit în această săptămână, urmată de aflarea câștigătorilor și oferirea premiilor.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce a sădit în sufletele tuturor participanților la acest campus, pentru tot ceea ce am primit și dăruit. Mulțumim celor care au făcut posibilă desfășurarea acestui eveniment, celor care într-un fel sau altul au contribuit la reușita activităților desfășurate.

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Luni, 19 iulie 2021

Distribuie cu: