Loading...

Nisiporești: Invitație la pelerinaj

Prin harul lui Dumnezeu, Biserica noastră catolică din România, în data de 22 septembrie 2018, a primit un mare semn şi un mare dar divin în fericita Veronica Antal, terţiară franciscană, beatificată şi ridicată la cinstea altarelor, ca fecioară şi martiră, prin autoritatea şi grija apostolică a papei Francisc.

Nisiporești: Invitație la pelerinaj în solemnitatea fericitei Veronica Antal

Distribuie cu:

Fericita Veronica Antal este comemorată în Dieceza de Iași la data de 26 august. În acest an, în biserica parohială din Nisiporești, care adăpostește mormântul cu osemintele ei, solemnitatea fericitei Veronica Antal va fi celebrată prin pelerinaj și rugăciune, în zilele de 25-26 august 2021. Îi invităm cu bucurie pe preoți și pe credincioși să ia parte la acest eveniment de har și de sfântă comuniune.

Programul va decurge astfel:
Miercuri, 25 august – Deschiderea pelerinajului
17.30 – Primirea pelerinilor, celebrarea penitențială cu sfântul rozariu
19.00 – Sfânta Liturghie, prezidată de pr. Damian Gheorghe Pătrașcu, Ministru provincial (binecuvântarea pelerinilor și a obiectelor religioase.
20.00 – Veghe de rugăciune și Adorație Euharistică

Joi, 26 august
8.00 – Pelerinaj la locul martiriului (plecarea în procesiune de la biserică)
9.00 – Sfințirea Capelei (la locul martiriului), binecuvântarea fântânii
10.00 – Întoarcerea în procesiune spre biserică
11.00 – Sfânta Liturghie, prezidată de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași (binecuvântarea pelerinilor și a obiectelor religioase).

Momentul central al pelerinajului va fi procesiunea și sfințirea noii capele din câmp, de la locul martirului – Capela „Fericita Veronica Antal” – urmată de Sfânta Liturghie pontificală solemnă prezidată de PS Iosif Păuleț, Episcop de Iași, împreună cu pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, Ministru provincial al Fraților Minori Conventuali din România.

Credem că Fericita Veronica Antal are încă multe să ne transmită tuturor, prin forţa sfinţeniei ei care înseamnă simplitatea vieţii, trăirea credinței cu seriozitate și responsabilitate, până la jertfă supremă din iubire pentru Cristos. Exemplul ei rămâne o provocare pentru societatea de azi, arătând că sfințenia este posibilă tuturor: sfințenia lucrurilor mici și simple, făcute cu dăruire şi cu iubire.

La toate celebrările liturgice, mai mulți preoți vor fi disponibili pentru sacramentul Spovezii.

Vă aşteptăm cu drag și bucurie la sărbătoarea Fericitei noastre din Nisiporești!

Domnul să vă binecuvânteze cu pace  și bine!

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta:
Pr. Fabian Blaj OFMConv.
Tel. 0764/881024, 0233/781021
E-mail: fericitaveronica@yahoo.com

Album Foto:

Distribuie cu: