Loading...

Mesagerul sfântului Anton: 177º

Se apropie cu paşi repezi Sărbătorea Învierii Domnului Isus și suntem convinşi că, printre toate pregătirile pentru suflet şi trup, veţi găsi timp pentru relaxarea intelectului şi a spiritului. În această perspectivă, vă propunem spre lectură numărul de Paşti al publicaţiei noastre. Veţi putea citi despre: convertire, chipul lui Dumnezeu, însufleţirea embrionului uman, simplitate, adevăr, orizontul raţiunii, împărăţia lui Dumnezeu, parabola Bunului Păstor, statornicie, simboluri şi activităţi antoniene, restartare ca regenerare, bârfă, idolatrie, dimensiunea pascală a stigmatelor, orizonturi ale conflictului din Ucraina etc.

A apărut numărul martie – aprilie 2023 al revistei Mesagerul sfântului Anton

Distribuie cu:

Există sădită în fiecare dintre noi o nevoie de divinitate. Despre aceasta scrie părintele Lucian Horlescu, subliniind unii dintre factorii care o condiţionează. Iar aceşti factori pot duce la crearea de idoli, din dorinţa de a ne şti în siguranţă. E necesară conştientizarea factorilor condiţionatori, pentru ca fiecare să aibă o percepţie cât mai obiectivă despre Dumnezeu.

O altă boală care ne condiţionează în creşterea umană şi spirituală se numeşte bârfa. La aceasta ne invită să reflectăm părintele Damian Pătraşcu. Chiar dacă ne poate molipsi pe toţi, există remedii. Invitaţia constă în faptul de a nu mai fi noi iniţiatori ai vorbirii de rău, dar şi de a contracara cu tact atitudinile bârfitoare ale celor de lângă noi. Ne ajută Mântuitorul prin îndemnul: „Fiţi atenţi cu voi înşivă!” (Lc 17,3).

Se tot vorbeşte despre bilanţul geo-politic, economic, social etc. al conflictului din Ucraina. Poate se vorbeşte mai puţin despre impactul spiritual al acestuia. Câteva impresii despre acest impact spiritual (şi nu numai) puteţi găsi în interviul realizat de colaboratorul nostru Teodor Burnar împreună cu domnul Teodor Baconschi.

*

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2023. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Lectură rodnică şi timp binecuvântat de prezenţa lui Isus Cristos înviat!

Distribuie cu: