Loading...

A trecut la Domnul sr. Tereza Faraoanu

Miercuri, 5 aprilie 2023, s-a întors în casa Tatălui ceresc sr. Tereza Faraoanu de la Surorile Franciscane Misionare de Assisi.

A trecut la Domnul sr. Tereza Faraoanu, SFMA

Distribuie cu:

Sr. Tereza Faraoanu s-a născut pe 25 decembrie 1953 la Barați, jud. Bacău și a cunoscut Surorile Franciscane del Giglio în timpul comunismului. Cu curaj, a cerut să intre și ea în Institut, deși surorile la acea dată puteau activa doar în clandestinitate. A început etapa Noviciatului pe 14 aprilie 1984, iar după un an a făcut profesiunea temporară, pe 16 aprilie 1985. După 3 ani, pe 2 mai 1988, a făcut profesiunea perpetuă încredințând în mâna Domnului soarta sa pentru totdeauna.

După căderea comunismului, în 1990, sr. Tereza a intrat în comunitate și a fost chemată în Assisi pentru a-și aprofunda formarea. După un an, s-a reîntors în țară și a slujit în comunitatea surorilor de la Prăjești, apoi la Seminarul Fraților Minori Conventuali de la Roman, în comunitatea surorilor de la Hălăucești și Valea Mare.

În anul 2000, din motive de sănătate, a cerut să se retragă și să locuiască în locuința proprie din Bacău, primind cu multă răbdare „crucea” de fiecare zi și unind suferința ei grea cu suferința Mântuitorului. În ultimul an starea de sănătate a sorei Tereza s-a agravat din ce în ce mai mult până când în ziua de 5 aprilie 2023, chiar în Miercurea Sfântă, sora moarte a vizitat-o și a condus-o în împărăția Păstorului cel bun în care și-a pus toată speranța.

S-a născut de Crăciun și după ce a urcat împreună cu Isus Calvarul dureros al bolii sale, a plecat în casa Tatălui veșnic pentru a celebra Învierea împreună cu Acela pe care l-a iubit și l-a slujit, căutând mereu să îi facă voia în toate.

Ritualul înmormantării va fi vineri, 7 aprilie, la ora 10, în capela cimitirului din Baraţi, iar Sfânta Liturghie se va celebra luni, 10 aprilie, la ora 19, în Biserica „Coborârea Duhului Sfânt” din Baraţi (jud. Bacău).

Dumnezeu să o odihnească în pace!

„Domnul este păstorul meu, (…) nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine!” (Ps 23).

Distribuie cu: