Loading...

Mesagerul sfântului Anton: 173º

În plin sezon estiv, convinşi de faptul că dorinţa de cunoaştere nu ia vacanţă, prezentăm interesului dumneavoastră numărul iulie-august 2022 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Veţi putea citi despre tematici ca: tipurile de evlavie, chipul uman al lui Dumnezeu, bucuria mistică a existenţei, bucuria deplină la sfântul Anton de Padova, costul libertăţii, conţinutul rugăciunii sfântului Francisc din Assisi, folosul şi învăţămintele suferinţei, efortul, seriozitatea şi responsabilitatea educaţiei, identitatea, dreptul la vis etc.

A apărut numărul iulie-august 2022 al revistei Mesagerul sfântului Anton

Distribuie cu:

Solemnitatea Adormirii Maicii Domnului se apropie. Câteva gânduri despre ea putem afla în articolul scris de părintele Cristian Blăjuţ. Printre altele, suntem invitaţi să privim la Maria, Mama noastră, şi să contemplăm cerul. Privind la Maria, în ea vedem realizat viitorul nostru, prin roadele răscumpărării dobândite de Cristos prin pătimirea, moartea şi învierea sa.

Istoria fiicei lui Iefte poate trezi stupoare în ochii oricărui cititor al Sfintelor Scripturi. Despre acest episod dezbate părintele Cristian Clopoţel. Obiectivele povestirii ar fi, în principal, două. În primul rând, sunt dezaprobate jertfele umane, prezente şi în istoria Israelului. În al doilea rând, omul nu se poate considera atât de înţelept ca să înţeleagă mereu planul lui Dumnezeu. Ca să nu mai spunem că Dumnezeu nu poate fi „cumpărat” de om cu niciun fel de dar. El se dăruieşte pe sine însuşi în mod gratuit, prin jertfa liberă a lui Isus.

Multe dintre marile invenţii ale omenirii au fost deturnate de la scopul pozitiv în care au fost făcute la unul negativ. Pornind de la această premisă şi exemplificând, domnul Nicolae Prelipceanu punctează asupra faptului că putem motiva răul prin bine. Sau printr-un bine denaturat, înţeles doar parţial, la nivel mai mult personal. Iar consecinţele sunt extrem de grave, la nivel global. Se vede bine că Răul (cu „R” mare) se poate întruchipa şi în oameni!

Îi mulţumim şi pe această cale doamnei Ana Blandiana, care ne bucură adesea prin articolele sale sau prin poeziile trimise spre publicare. Două dintre ele, Seminţe de piatră şi Serafim, le puteţi lectura în paginile revistei.

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2022. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!     

Vă dorim o vară liniştită şi odihnitoare tuturor! Lectură plăcută!

Distribuie cu: