Loading...

Liban: Formarea guardianilor

La începutul lunii mai (1-3 mai 2019), guardianii și vice-guardianii din Conventele Custodiei provinciale de Orient și Țara Sfântă s-au întâlnit în Liban pentru un moment de fraternitate și formare.

Liban: Formarea guardianilor

Distribuie cu:

În prima zi a întâlnirii frații au participat la un pelerinaj organizat de comunitatea de la Sin-el-Fil, Beirut. Tot în această zi, frații au celebrat Euharistia în biserica Sfântul Anton de Padova din Kfarzeina și au recitat Sfântul Rozariu în sanctuarul Saydet el Hosn, Ehden.

Întâlnirea a continuat cu alte două zile de aprofundare psihologică și spiritualitate franciscană, prin conferințele și discuțiile, conduse de fr. Lucian Horlescu, din Provincia „Sf. Iosif” din România. Au fost prezentate, astfel, mai multe aspecte privitoare la relațiile fraterne, ținându-se cont de responsabilitate, conflicte și rolul afectivității. Fr. Lucian a propus, apoi, o recitire a Scrisorii Sfântului Francisc din Assisi unui ministru, invitând frații să-și continue slujirea cu bucurie, fără să obosească în a lucra cu propriile limite.

***

Material apărut pe www.ofmconv.net

 

Distribuie cu: