Loading...

Iaşi: Provocarea comuniunii

Miercuri, 8 mai 2019, începând cu ora 19.30, în aula „Fericitul Anton Durcovici” a catedralei „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi a avut loc prima întâlnire de pregătire catehetică a vizitei papei Francisc în România, îndeosebi la Iaşi. Tema catehezei a fost „Provocarea comuniunii”.

Iaşi: "Provocarea comuniunii" - pas catehetic spre întâlnirea cu papa Francisc

Distribuie cu:

Întâlnirea s-a dorit a fi o aprofundare a motoului întregii vizite a papei Francisc în România. Invitatul special a fost părintele Marius-Petru Bîlha, OFMConv, cel care ne-a ajutat să aprofundăm bogăţia comuniunii şi importanţa pregătirii pentru a conştientiza şi a trăi în mod intens vizita Sfântului Părinte papa Francisc la Iaşi.

La acest eveniment deosebit au participat mulţi credincioşi, printre care, într-un număr mare, tineri.

La început a luat cuvântul părintele Felix Roca, responsabil cu Oficiul pentru Pastoraţia Copiilor, Tinerilor şi Asociaţiilor, care i-a salutat pe cei prezenţi şi a prezentat tema şi scopul întâlnirii. PS Petru Gherghel, prezent în sală, i-a salutat pe toţi cei prezenţi şi a deschis întâlnirea printr-o rugăciune şi prin cântecul „Cristos a înviat!”.

Părintele Marius a subliniat, încă de la început, importanţa de a ne cunoaşte şi de a ne deschide comuniunii, asemenea fântânilor din materialul video intitulat, „Ţara fântânilor”, pe care l-a expus.

Sfinţia Sa, în cateheza pe care a prezentat-o, s-a folosit de câteva materiale video care cuprindeau diferite ocazii în care papa s-a adresat tinerilor. Dintre acestea amintim: întâlnirea mondială cu tinerii în Polonia, întâlnirea mondială cu tinerii în Panama, precum şi gânduri de la Sinodul tinerilor desfăşurat la Roma.

Părintele a conturat mesajul catehezei, subliniind importanţa unor aspecte foarte importante şi de actualitate din exortaţia apostolică postsinodală „Christus vivit” a papei Francisc.

Întreaga întâlnire a avut ca punct culminant mărturia unei tinere din Columbia care i-a împărtăşit părintelui Marius, în timpul unor exerciţii spirituale pe care Sfinţia Sa le-a condus în Columbia, următoarea trăire: „Părinte, este o bucurie imensă să conştientizezi că Dumnezeu se află în inima ta!”

Cu siguranţă acesta a fost şi scopul întregii cateheze, să ne facă să conştientizăm prezenţa reală a lui Cristos în vieţile noastre şi a misiunii noastre de creştini, aceea de a trăi bucuria lui Cristos cel înviat şi de a o răspândi prin bogăţia comuniunii pe care Cristos ne-a împărtăşit-o la Cina cea de Taină, când a făgăduit că va rămâne pentru totdeauna în mijlocul nostru.

Să nu uităm să punem vitalitatea noastră spirituală în slujba Bisericii! 
Cu toţii, „Să mergem împreună!”

***

Material apărut pe www.ercis.ro

Distribuie cu: