Loading...

Croația: Fer. Veronica Antal

În ziua de 7 mai 2019, în biserica parohială „Sfântul Anton de Padova” din Zagreb a fost prezentată cartea biografică, tradusă în limba croată, a Fericitei Veronica Antal, editată și tipărită de Editura „Veritas” a Fraților Minori Conventuali din Zagreb.

Croația: Viața Fericitei Veronica Antal în limba croată

Distribuie cu:

Cartea reprezintă o traducere după textul original: „Veronica Antal – Crin însângerat” de Alexandru Suceu. Prezentarea a avut loc în cea de-a opta marți închinată Sfântului Anton, din cadrul devoțiunii celor „treisprezece marți” de dinaintea sărbătorii Sfântului, devoțiune foarte răspândită și iubită în această biserică din Zagreb. Desigur, prezentarea s-a făcut după celebrarea Sfintei Liturghii prezidată de fr. Josip Blažević, Ministru provincial al Provinciei „Sfântul Ieronim” din Croația.

La eveniment a participat și fr. Teofil Petrișor, Ministru provincial al Provinciei „Sf. Iosif” din România, care în aceste zile împreună cu Economul provincial fr. Daniel Anton Lucaci se aflau într-o vizită în Croația.

Cartea a fost prezentată de fr. Vladimir Vidović, Directorul editurii și revistei „Veritas”, și de fr. Zdravko Tuba, Asistent național AMD în Croația. A avut o intervenție și Ministrul provincial, fr. Teofil Petrișor, traducerea fiind făcută de către Asistentul general CEF (Centralis Europae Foederatio), fr. Miljenko Hontić, prezent și el la eveniment.

***

Material apărut pe www.ofmconv.net

 

Distribuie cu: