Loading...

ÎPS Aurel Percă în vizită la frați

În cursul dimineții zilei de marți, 25 februarie 2020, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, a vizitat Conventul Sf. Bonaventura al Fraților Minori Conventuali din Capitală. Excelența Sa a dorit să-i salute și să-i întâlnească pe frații franciscani din această comunitate și pe persoanele nevoiașe pe care frații şi voluntarii îi primesc în fiecare zi de marţi la Convent. Arhiepiscopul a stat de vorbă cu persoanele nevoiaşe prezente şi cu voluntarii care îi asistau, s-a rugat împreună cu ei şi i-a binecuvântat. Apoi, însoţit de Pr. Bogdan Balaşcă OFMConv, superiorul comunităţii, Înaltpreasfinţitul Aurel a vizitat Conventul.

ÎPS Aurel Percă împreună cu persoanele nevoiașe asistate de frații franciscani din București

Distribuie cu:

Fraţii franciscani din București ajută în fiecare marți circa 100 de persoane nevoiaşe, pe care le primesc în Convent, le oferă mâncare caldă, posibilitatea de a face baie și de a-și procura haine curate. De asemenea, săptămânal, frații le duc persoanelor fără adăpost din Capitală hrană caldă, pături, îmbrăcăminte etc. În acest apostolat de caritate, părinții franciscani sunt ajutați de circa 20 de voluntari care gătesc, spală, calcă, le asistă pe persoanele nevoiașe care vin la convent și ajută la distribuirea hranei calde oamenilor străzii.

Comunitatea franciscană din București este formată din patru frați: Fr. Bogdan-Emilian Balașcă, guardian; Fr. Ioan Butacu, confesor la Catedrala Sf. Iosif și exorcist al Arhidiecezei de București; Fr. Eusebiu Pișta, confesor la Catedrala Sf. Iosif; Fr. Romeo Mateiaș, colaborator. În Arhidieceza Romano-Catolică de București, Frații Minori Conventuali sunt prezenți, de asemenea, la Crevedia, unde administrează comunitatea parohială, și la Pârâul Rece, la Mănăstirea Sf. Treime.

* * *

Material apărut pe http://angelus.com.ro/

Distribuie cu: