Loading...

Întâlnirea Comisiei pentru formare permanentă

Pe data de 20 ianuarie 2017 a avut loc prima întâlnire a Comisiei pentru formare permanentă din Provincia noastră, la Institutul Franciscan din Roman.

Întâlnirea Comisiei pentru formarea permanentă la Institutul Franciscan din Roman.

Distribuie cu:

Această comisie este alcătuită din pr. Sorin Adrian Giurgi, vicar provincial și președintele comisiei, și din următorii membri: pr. Bogdan Balașcă, pr. Lucian Horlescu, pr. Bernadin Duma. După salutul și introducerea sa, pr. Sorin s-a referit la documentele provinciale care tratează despre formarea permanentă, în special la Statutele provinciale, Art. 99, în vederea elaborării unui training care să includă toate dimensiunile persoanei, cât și la Sinteza rezultată în urma discuțiilor pe grupuri la Capitolul provincial recent, care subliniază implementarea unei culturi a formării permanente.

Realizarea acestui obiectiv se impune și în urma constatării unor evenimente din viața fraternă, precum abandonarea Ordinului sau altor simptome și situații de criză. Există câteva surse de formare permanentă precum Directoriul de formare încă nedefinitivat, revizuirea Constituțiunilor (s-a ajuns la capitolul V), Discipolatul franciscan. Discuțiile care au avut loc au pus accentul în mod deosebit pe formarea guardianilor și pe întâlnirile formative ale fraților în primii cinci ani de preoție. Una din problemele remarcate se află în însuși termenul de „formare”, care pare să descurajeze implicarea fraților în acțiuni care vizează formarea lor continuă. Membrii Comisiei permanente au ajuns la concluzia că, înainte de a propune tematica și perioada de formare pentru toți frații Provinciei, ar fi util să trimită un chestionar fiecărui frate pentru a individualiza preocupările și dificultățile care necesită un răspuns imediat și coerent cu valorile noastre.

Distribuie cu: