Loading...

Întâlnirea Comisiei de formare

Comisia pentru Formarea Permanentă a Provinciei „Sf. Iosif” din România s-a reunit la Bacău pentru o retrospectivă a activităților și evenimentelor organizate în acest an.

Întâlnirea Comisiei pentru formarea permanentă.

Distribuie cu:

În data de 9 octombrie 2017, membrii Comisiei pentru formarea permanentă s-au reunit la Curia Provincială din Bacău pentru a face o retrospectivă atentă a întâlnirilor formative din acest an care i-au vizat, în primul rând, pe guardiani, la Bacău (17-19 mai 2017) și la Viișoara (18-19 octombrie 2017), având ca scop înțelegerea corectă a vieții noastre franciscane cu caracter pluridimensional și identificarea situațiilor problematice inerente, pornind de la respectul datorat fiecărui frate în parte. Am constatat corespondența fericită dintre tematica aleasă și metodologia folosită de relatori. De asemenea, am discutat despre următoarea întâlnire a guardianilor (aprilie 2018), care să se centreze pe tema discernământului, pentru a fi în consonanță cu Sinodul episcopilor care va avea loc anul viitor la Roma, cu tema „Tinerii, credința și discernământul vocațional”.

În ceea ce privește organizarea de anul viitor a Capitulului Provincial Spiritual am convenit ca fiecare frate să se înscrie personal, ținând cont de exigențele pastorale și conventuale. Considerăm că una dintre zile ar putea fi dedicată cunoașterii unei realități mânăstirești orientale, care poate fi motivul unei reînnoiri spirituale dorite. Alte discuții au avut în vedere organizarea Capitulului Provincial Extraordinar, prevăzut tot pentru anul următor, și întâlnirile de formare permanentă ale fraților.

Distribuie cu: