Loading...

Începutul anului de Postulandat

Duminică, 8 octombrie 2023, în cadrul Sfintei Liturghii, prezidată de către părintele vicar provincial Ionel-Emilian Dumea, a avut loc în mod oficial deschiderea anului de Postulandat pentru tânărul George-Mihai Ahălănei, din Parohia Romano-Catolică „Sf. Maria a Zăpezii” Ciugheș, comuna Palanca.

Prăjești: Începutul anului de Postulandat

Distribuie cu:

Acest eveniment a fost precedat de o zi de reculegere ținută de părintele Vlad-Bogdan Bejan care a lansat tânărului invitația la „a se odihni în Domnul”, după cum Isus le spune apostolilor: „Veniți deoparte, într-un loc retras, și odihniți-vă puțin!” (Mc 6, 31).

În cadrul meditației intitulate „Chemare și răspuns”, părintele relator a vorbit tânărului despre maniera inedită prin care Dumnezeu îl cheamă pe om la un mod particular de a-l urma, respectându-i libertatea, Domnul fiind cel care propune și nu cel care impune. Apoi, au fost prezentate mai multe exemple de persoane din Sfânta Scriptură (Abraham, Moise, Samuel, Preasfânta Fecioară Maria, Isus Cristos), precum și modelul sfântului Francisc de Assisi și al altor sfinți care au spus din toată inima „Iată-mă!”, oferindu-și viața în mod liber și total slujirii lui Dumnezeu și semenilor. Ziua de reculegere s-a încheiat cu un moment de adorație euharistică.

În cadrul Sfintei Liturghii din ziua de duminică, celebrată la ora 11.00 în Biserica „Preasfânta Treime” din Prăjești, în prezența mai multor preoți, a credincioșilor din localitate, cât și a numeroși oaspeți, după apelul candidatului și cuvântul de învățătură ținut de părintele vicar provincial, tânărul și-a exprimat dorința de a-l urma pe Cristos după exemplul Sfântului Francisc, „sărac, umil și iubitor al Crucii”, practicând dragostea fraternă „cu iubire și bucurie”. Tot în cadrul ceremoniei, postulantului i-a fost încredințat Tau-l binecuvântat, primind îndemnul de a-l purta mereu pe Isus în inimă, pe buzele sale, în ochii și în trupul său. După celebrarea euharistică a urmat un alt moment de comuniune și bucurie la agapa frățească de la Casa de Postulandat.

*

Mai multe imagini se pot vedea aici.

Distribuie cu: