Loading...

Huși: Întâlnirea terțiarilor

Duminică, 15 octombrie 2023, terțiarii franciscani din Huși-Corni au primit vizita terțiarilor franciscani din Galați, fiind însoțiți de pr. Iosif Diac, tocmai pentru a consolida fraternitățile și a ne împărtăși trăirile și experiențele spirituale, dar și proiectele sociale în care sunt implicate fraternitățile.

Huși: Întâlnirea terțiarilor franciscani din Huși și Galați

Distribuie cu:

La ora 9.30, pr. Cristinel Sociu, asistentul spiritual al terțiarilor franciscani din Huși, a prezentat detalii istorice, sociale și spirituale despre orașul Huși, despre comunitatea catolică din acest oraș și istoricul bisericii din Huși-Corni. După care a urmat participarea tuturor celor prezenți la momentul de rugăciune prin recitarea Sfântului Rozariu de la ora 10.30.

Sfânta Liturghie solemnă a început la ora 11.00, fiind prezidată de pr. Cristian Blăjuț, vicar episcopal, responsabil cu viața consacrată în dieceza de Iași și cu terțiarii franciscani din România, iar concelebranți au fost pr. Gabriel Dancă, pr. Cristinel Sociu, pr. Iosif Diac, pr. Eugen Blăjuț jr. și pr. Bogdănel Anton.

La cuvântul de învățătură, pr. Cristian Blăjuț a evidențiat importanța hainei de nuntă pe care trebuie să o purtăm la ospățul de nuntă. Răspunsul la invitația lui Cristos nu este un veșmânt care poate să acopere orice comportament. Toți cei invitați la nuntă au datoria de a deveni oameni noi prin convertire și așa cum afirmă Sfântul Paul, „a se îmbrăca cu Domnul Isus Cristos” (Rom 13,14).

Înainte de binecuvântarea finală, pr. Cristinel Sociu a adresat o mulțumire specială  tuturor celor implicați și motivați, pentru toată disponibilitatea, susținerea și implicarea, ca această zi de sărbătoare să fie un moment frumos și prețios pentru fiecare.

A urmat o agapă frățească care ne-a ajutat să ne alimentăm și să susținem energia pozitivă și comuniunea fraternă.

S-a făcut o vizită și la Surorilor Franciscane Misionare de Assisi din Huși, care se ocupă de copiii cu dizabilități și orfani, surorile prezentându-ne casa, programul, scopul și obiectivul prezenței și dăruirii lor pentru acești minunați copii.

Această întâlnire de comuniune a fost o experiență frumoasă și constructivă, ajutând la consolidarea și valorificarea legăturilor fraterne din cele două fraternități.

Pace și bine!

*

Mai multe imagini puteți găsi aici.

Distribuie cu: