Loading...

Galați: Întâlnire OFS

Sărbătorirea a 800 de ani de la fondarea de către Sfântului Francisc de Assisi, în anul 1223, a Ordinului Terțiar Franciscan cunoscut sub numele de Ordinul Franciscan Secular (OFS) prilejuiește o serie de evenimente aniversare. Astfel, terțiarii franciscani din Huși și Galați au marcat cel de-al optulea centenar franciscan, în parohia „Sf. Ioan Botezătorul” din Galați, în ziua de 18 februarie 2023, printr-o serie de momente profund religioase.

Galați: Întâlnirea terțiarilor franciscani cu prilejul centenarului franciscan

Distribuie cu:

Ordinul Terțiar Franciscan este al treilea ordin fondat de Sfântul Francisc după Ordinul Fraților Minori și Ordinul Clariselor (ramura feminină a Ordinului). Ordinul terțiar s-a numit la început „Fraternitatea Penitenților”, regula de trăire bazată pe carisma franciscană pentru sărăcie și caritate creștină fiind aprobată de către papa Honoriu al III-lea în anul 1223.

De la început Ordinul a fost deschis laicilor care din admirație pentru carisma franciscană au ales să trăiască în spirit evanghelic fără să părăsească poziția lor în societate și viața de familie. Astfel printre terțiarii franciscani putem găsi oameni de toate condițiile, de la cerșetori, la personalități culturale, regi și papi.

Evenimentul găzduit de biserica catolică „Sf. Ioan Botezătorul” din Galați a debutat cu o prezentare a istoricului Ordinului făcută de pr. Cristinel Sociu, conducătorul delegației din Huși, aceasta fiind urmată de Sfânta liturghie și s-a încheiat cu o agapă frățească, prilej de cunoaștere și comuniune între membrii celor două comunități.

Distribuie cu: