Loading...

Nisiporești: Întâlnire OFS

Sâmbătă, 18 februarie 2023, comunitatea Ordinului Franciscan Secular din Nisiporești a fost participanta și gazda întâlnirii comunităților terțiare franciscane din Hălăucești, Buruienești și Roman, pentru a sărbători la nivel zonal deschiderea celui de-al VIII-lea Centenar Franciscan.

Nisiporești: Întâlnire OFS

Distribuie cu:

Acest Centenar este articulat și desfășurat pe parcursul a patru ani ce reprezintă tot atâția ani jubiliari franciscani. Centenarul Franciscan va culmina în anul 2026, cu celebrarea celor 800 de ani de la Paștele Sfântului Părinte Francisc.

A fost o zi cu totul specială de sărbătoare, rugăciune și comuniune, ocazie frumoasă de exprimare a recunoștinței față de Dumnezeu pentru darul pe care ni l-a făcut în Sfântul nostru Părinte Francisc și pentru toată moștenirea/bogăția spirituală pe care acesta a lăsat-o Bisericii, în scurta sa viață pământească, de numai 44 de ani, respectiv 20 de ani, din momentul convertirii sale și până la trecerea lui în veșnicie: Paștele său sfânt, pentru că, trăind ca un sfânt, a murit ca un sfânt.

Mesajul și semnificația Centenarului nostru Franciscan a fost prezentat și meditat atât în cadrul rugăciunii comune, cât și în meditația părintelui Iosif Cadar iar apoi în omilia de la Sfânta Liturghie, ținută de părintele Emilian Antal. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească pregătită cu multă dragoste de comunitatea OFS de la Nisiporești, împreună cu frații conventului.

Fie ca acest Centenar să fie pentru toți frații și surorile marii Familii Franciscan o ocazie de har pentru a aprofunda carisma franciscană și a da o bună mărturie de urmași ai Sfântului Francisc.

Album Foto:

Distribuie cu: