Loading...

Galați: Administrarea Mirului

Pe data de 26 iunie 2022, comunitatea credincioșilor din parohia romano-catolică „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Galați, în haine de sărbătoare, în jurul Sfântului Altar, au sărbătorit hramul bisericii și administrarea Sfântului Mir. 53 de candidați și-au reînnoit făgăduințele de la botez și prin impunerea mâinilor PS Iosif Păuleț, Episcop al Diecezei Romano-Catolice de Iași, au primit pecetea Duhului Sfânt.

Administrarea Mirului și hramul comunității din Galați

Distribuie cu:

Preasfințitul Iosif Păuleț a fost primit cu bucurie și mult entuziasm de întreaga comunitate. După salutul de bun găsit și binecuvântare, PS. Păuleț a intrat în biserica, cu smerenie și evlavie, trecând pe sub podul de flori al tinerilor, candidați la sfântul mir. Legătura dintre tineri și episcop s-a realizat imediat. În aer deja plutea bucuria și se simțea harul lui Dumnezeu.

Biserica a fost plină ochi, nimeni nu mai simțea căldura sau oboseala, toți erau fericiți, timpul parcă se oprise și trăirea era la cote maxime. Predica păstorului diecezei a fost emoționantă. Un adevărat păstor, un tată bun și iubitor, care cu iubire a explicat copiilor misterele credinței.

Predica înălţătoare a păstorului diecezei a fost urmată de administrarea Sfântului Mir de către Preasfinția Sa, prin impunerea mâinilor şi ungerea pe frunte cu ulei sfințit, însoțită de cuvintele: „Primește pecetea darului Duhului Sfânt!”.

În acest moment deosebit pentru întreaga comunitate 53 de DA-uri ale tinerilor candidați au răsunat în biserica de pe malul Dunării. Prin acest DA ei au confirmat că sunt mândri că sunt creştini şi aparţin Bisericii Catolice și au întărit alegerea făcută de părinţii lor la botez şi l-au primit pe Duhul Sfânt.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, tinerii au mulțumit episcopului și preoților care i-au îndrumat și mijlocit să dobândească pe Duhul Sfânt. Ei au făgăduit să trăiască din plin roadele Duhului Sfânt: bucuria adevărată, bunătatea, blândețea, pacea, răbdarea. Prin promisiunile tinerilor miruiți întreaga comunitate și-a reînnoit făgăduințele de la Botez și a promis să apere credința catolică prin cuvinte și fapte.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească. Această zi a umplut de bucurie  pe tinerii proaspăt miruiți, pe părinţii, naşii, prietenii şi pe toţi fraţii lor în credință.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru acest timp de har. Îi mulţumim Excelenţei Sale Episcop Iosif Păuleț că ne-a vizitat parohia şi ne-a oferit binecuvântarea sa. Mulțumim tuturor preoților care au participat la această sărbătoare, mulțumim păstorilor noștri și tuturor acelora care au contribuit ca această zi să fie deosebită.

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: