Loading...

Huși-Corni: Sărbătoare jubiliară

Într-o atmosferă de profundă recunoștință, preoții Andrei Ficău și Liviu Brudaru au ales să aducă mulțumire lui Dumnezeu în comunitatea „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Huși-Corni pentru cei 25 de ani de preoție.

Huşi-Corni: Sărbătoare în Parohia „Nașterea Sfintei Fecioare Maria”

Distribuie cu:

După ce în data de 22 iunie 2022 au sărbătorit jubileul de argint în capela Institutului Franciscan din Roman, alături de o bună parte dintre preoții colegi, duminică, 26 iunie, părintele Andrei Ficău și părintele Liviu Brudaru au celebrat și în comunitatea din Huși-Corni o Sfântă Liturghie de mulțumire pentru misiunea de a fi preot. Alături de preoții sărbătoriți au fost la altar părintele Daniel-Cătălin Romila, originar din Huși, părintele Gabriel Dancă, paroh al comunității, alături fiind și preoții vicari Cristinel Sociu și Romeo Sumănaru.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Andrei care activează de 14 ani în comunitatea din Assisi, după ce a activat în parohia noastră ca vicar, apoi ca paroh timp de 9 ani. Părintele ne-a invitat să reflectăm asupra vocației, asemenea lui Elizeu ce a devenit profet, numit de către profetul Ilie înainte de a fi răpit de Dumnezeu. Ne-a invitat pe fiecare să răspundem în mod afirmativ și prompt la misiunea la care ne cheamă Dumnezeu pe pământ, aceea de a vesti Evanghelia, mai ales, prin fapte, acolo unde ne desfășurăm activitățile zilnice: în familie, la școală, la serviciu,  în călătorii. Să impregnăm viața noastră cu învățătura lui Cristos, chiar dacă ar fi împotriva tendințelor lumii de azi, care este din ce în ce mai secularizată.

La finalul celebrării pr. Liviu a ținut să rostească un cuvânt de mulțumire către bunul Dumnezeu pentru darul de a fi preot pentru că l-a socotit o unealtă bună în vestirea Evangheliei. Chiar dacă preotul este ca un vas de lut, fragil și plăpând, în el arde o flacără dumnezeiască ce trebuie ținută aprinsă pentru ca întreaga comunitate să dorească să ajungă la mântuire. A mulțumit mamei, tatălui care l-au educat și îl veghează de sus mijlocind haruri de la Dumnezeu. A mulțumit preoților formatori din seminar care i-au fost exemple și modele în viață. A mulțumit și părintelui paroh pentru că a organizat frumos această celebrare împreună cu colaboratorii săi, dar și corului care, prin cântări adecvate, a ridicat inimile către Tatăl ceresc.

Din partea comunității a fost rostit un cuvânt de mulțumire pentru cei doi preoți care s-au făcut dar pentru comunitatea noastră, conștiința colectivă asociindu-i ca primăvara Bisericii de după 1989, dorindu-le să rămână fideli misiunii încredințate de a fi un alt Cristos în comunitățile unde activează.

Domnul să binecuvânteze dieceza și parohia noastră cu noi vocații la sfânta Preoție și la viața consacrată.

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: