Loading...

Frații în Audiență la papa Francisc

Itinerarul Fraților Franciscani din Umbria 2015-2017 a reprezentat o experiență de reconciliere și comuniune, culminând cu participarea la „Capitulul generalissimo” de la Foligno în perioada 29 mai – 2 iunie 2017.

Frații din Umbria în Audiență la Roma

Distribuie cu:

Rezultatele, pe care Duhul Sfânt le-a dorit desăvârșite într-o perioadă atât de scurtă, sunt de așa natură că nu se putea dori altfel ca tocmai Pontiful Roman „cu numele Francisc” să aprobe, prin binecuvântarea sa, termenul spiritului antagonic și al disensiunii și să înceapă un nou itinerar de fraternitate și colaborare, declarând că pacea reprezintă temeiul alungării oricărei frici, pentru a fi din nou trimiși, împreună, pentru a duce și a-l pe propovădui întregii omeniri pe Isus Cristos, Vestea cea Bună.

Așadar, mâine, 23 noiembrie 2017, înaintea de zori, frații Minori, Conventuali și Capucini din Assisi se  vor îndrepta spre Roma. Lor li se vor alătura alți confrați din conventele regiunii Umbria. Cu toții se vor aduna în parohia Sfântul Grigore al VII-lea din Roma, încredințată unei comunități de frați Minori din Umbria. Va urma apoi pelerinajul simbolic la Vatican, unde spre ora 12.00 este prevăzută Audiența cu Papa Francisc.

În prima partea a amiezii va avea loc, în spațiile puse la dispoziție de parohia Sfântul Grigore al VII-lea, un moment de evocare a Itinerarului fraților din Umbria. Va fi transmis, apoi, un mesaj de către Miniștrii generali și se va aduce recunoștință lui Dumnezeu, izvorul oricărui bine, prin celebrarea împreună a Euharistiei, la sfârșitul căreia frații se vor reîntoarce în propriile convente din Umbria.

***

Material apărut pe www.assisiofm.it

Distribuie cu: