Loading...

Martin Benedict evocat la Livorno

Miercuri, 22 noiembrie 2017, a avut loc la Livorno (Italia) evenimentul „Martin Benedict, medicul celor din urmă și franciscan tăcut. Un model de mărturie pentru dezvoltarea Serra în Estul Europei”.

Martin Benedict evocat la Livorno

Distribuie cu:

În cuvântul său de salut Pr. Prof. Piotr Kownacki, Director al Centrului de Documentare și Mișcare Ecumenică Italiană, a afirmat că „prin Slujitorul lui Dumnezeu Martin Benedict vedem încă o dată cum nici o putere umană, fie ea cât de mare, nu poate pune limită harului dumnezeiesc care lucrează în lume”. Pentru Dr. Giacomo Sargenti, Președintele Serra Club din Livorno, Martin Benedict „este omul vremurilor noastre, al existenței noastre zilnice”.

E.S. Simone Giusti, Episcop de Livorno, a fost surprins de trăsăturile deosebite ale medicului franciscan și a subliniat că „în fața autorităților ateo-comuniste Martin plătește prin sacrificiu, dar nu se pleacă, nu cedează… El este o explozie de umanitate… Este un martir al credinței”.

Pentru E.S. Liviu-Petru Zăpîrțan, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Martin Benedict „este un martir al credinței, demn urmaș al Sfântului Francisc de Assisi, exemplul nefericitului destin al poporului care trăiește în grădina Maicii Domnului”.

Au mai luat cuvântul: Dr. Monica Leonetti Cuzzocrea, Responsabilă Cooperatori Paolini din Livorno, Pr. Eusebio Bejan, Vicepostulator al Cauzei Martin Benedict, Pr. Silvestru Bejan, Director al Centrului Franciscan Internațional de Dialog de la Assisi.

În reflecția concluzivă Dr. Guido Guastalla, Reprezentantul Comunității Evreiești din Livorno a afirmat că: „amintirea medicului Martin Benedict este un medicament, o terapie, un factor de însănătoșire. Răul crunt care a acționat în lume în secolul trecut nu trebuie să se mai repete”.

La final, Serra Club a oferit ca omagiu pentru Casa memorială Martin Benedict o icoană în ceramică care o reprezintă pe Maria Fecioara Harurilor de Montenero, Protectoarea Toscanei (Mater Etruriae).

Album Foto:

Distribuie cu: