Loading...

Evenimente în formarea inițială

În zilele de 7 și 8 septembrie 2022, în Provincia Fraților Minori Conventuali „Sf. Iosif” din România au avut loc două evenimente privitoare la formarea inițială. Astfel, în seara zilei de 7 septembrie un tânăr a răspuns afirmativ chemării lui Dumnezeu și a început anul de noviciat prin îmbrăcarea hainei „încercării”, iar în ziua următoare, 8 septembrie, doi frați novici, care, timp de un an, s-au pregătit intens, au intrat în Ordinul Fraților Minori Conventuali prin ritualul profesării voturilor evanghelice.

Îmbrăcarea hainei încercării și profesiunea simplă la Pârâul Rece

Distribuie cu:

Miercuri, 7 septembrie 2022, Casa de Noviciat din Pârâul Rece și-a deschis porțile pentru un nou tânăr, Vasile Pericică, dornic să îmbrățișeze viața franciscană după modelul Sfântului Francisc de Assisi. Îmbrăcarea hainei încercării a avut loc seara, începând cu ora 18.00, în cadrul Vesperelor solemne din Biserica Mănăstirii. Rugăciunea Vesperelor a fost condusă de către părintele Damian-Gheorghe Pătrașcu, Ministru provincial, având alături de el pe părinții formatori, pr. Anton Herciu, magistru, și pr. Ioan Butacu, vice-magistru. La acest moment au participat mai mulți frați ai Provinciei, familia candidatului și câțiva credincioși care frecventează biserica fraților.

Sărbătoarea nu s-a încheiat aici, ci a continuat a doua zi, când doi frați novici, Cosmin-Emanuel Petrașc și Iulian Sărățanu, au profesat voturile evanghelice pe timp de un an. După un an încărcat în care au putut aprofunda viața trăită în spiritul franciscan, după ce au trecut cu bine peste anul încercării, frații novici au răspuns afirmativ chemării lui Dumnezeu, iar joi, 8 septembrie, a avut loc celebrarea prilejuită de profesiunea  simplă, prezidată de către părintele Damian-Gheorghe Pătrașcu, Ministru provincial, la care au participat și alți frați preoți, împreună cu rudele candidaților și alți invitați.

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: