Loading...

Hălăucești: Jubileu de 25 de ani

În ziua de 8 septembrie 2022, nouă surori din Congregația Surorilor Franciscane Misionare de Assisi ne-am adunat în jurul altarului în Parohia „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Hălăucești, jud. Iași, pentru a înălța un imn de laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru cei 25 de ani de viață consacrată: sr. Angela Bulai (Nicolae Bălcescu), sr. Angela Gal (Prăjești), sr. Bernaveta Ciobanu (Luizi-Călugăra), sr. Cristina Bulai (Nicolae Bălcescu), sr. Cristina Sascău (Luizi-Călugăra), sr. Maria Ghiurea (Prăjești), sr. Monica Pârțac (Răchiteni), sr. Patricia Costache (Iugani) și sr. Regina Birou (Luizi-Călugăra).

Hălăucești: Jubileu de 25 de ani de profesiune religioasă în Familia Surorilor Franciscane Misionare de Assisi

Distribuie cu:

Am reînnoit DA-ul nostru în urmarea lui Dumnezeu cu o mare încredere în harul și fidelitatea Sa, DA spus cu 25 de ani în urmă în aceeași biserică. I-am mulțumit Bunului Dumnezeu pentru prezența sa, pentru tot ceea ce ne-a dăruit în acești ani, pentru darul vocației și al fidelității. Memoria acestor ani de slujire ne înflăcărează și mai mult în a ne încrede în Cel care este Fidelitate, care ne călăuzește mereu cu prezența Sa!

Un gând de mulțumire tuturor surorilor Provinciei noastre care, în număr mare, ne-au însoțit în aceste momente frumoase.

Bucuria ne-a fost și mai mare datorită prezenței Preasfințitului Petru Sescu, episcop auxiliar al Diecezei de Iași, care ne-a felicitat și ne-a încurajat să rămânem pe mai departe fidele în urmarea și slujirea Domnului, într-o lume caracterizată de provizorietate! Ne-a transmis și salutul păstorului Diecezei, PS Iosif Păuleț, care ne asigură că se roagă pentru noi.

Predicatorul, pr. Eugen Blăjuț, OFMConv., căruia îi aducem o caldă mulțumire, în cuvântul său de învățătură ne-a îndemnat să privim la Preasfânta Fecioară Maria, a cărei naștere o sărbătorim, Ea fiind modelul pe care ni l-a dăruit însuși Dumnezeu pentru înălțarea noastră spirituală și pentru sfințirea noastră.

Fecioara Maria ne învață să păstrăm intactă credința noastră în Dumnezeu, dăruită la Botez și care, în continuu, trebuie să crească și să se maturizeze în noi, în diferitele etape ale vieții noastre creștine. Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să dăm mărturie despre viața noastră creștină: o mărturie tot mai concretă, mai constantă, mai generoasă.

Am fost îndemnate să medităm, în inima noastră „argumentele credinței”, adică să fim deschise și disponibile față de Cuvântul lui Dumnezeu, astfel încât viața noastră zilnică să fie întotdeauna în sintonie și coerență cu mesajul lui Isus.

 Preasfânta Fecioară Maria reafirmă astăzi prea înalta valoare a maternității, gloria și bucuria femeii, și prea înalta valoare a fecioriei creștine, profesată și acceptată „în vederea Împărăției lui Dumnezeu” (Mt 19,12), ca mărturie a acelei lumi în care cei mântuiți vor fi „ca îngerii lui Dumnezeu” (Mt 22,30).

Jubileul este o răscruce de drumuri, ne mai spunea părintele, un moment de a ne opri, a reflecta și a celebra și o invitație de a accepta provocările noutății Evangheliei în aceste timpuri. „Orice răscruce de drumuri este un act de credință, o oportunitate pentru a crește, a transforma și a deveni mai mult ceea ce Dumnezeu vrea ca noi să fim” (Ted Dunn, Graced Crossroads: Pathways to Deep Change and Transformation, p. 238).

În timp ce legătura noastră intimă cu Isus crește, El ne face mai libere pentru a iubi, pentru a-L urma mai îndeaproape, pentru a privi și mai mult la necesitățile lumii de azi și pentru a trăi și a acționa cu mai multă îndrăzneală în toate domeniile noastre de activitate. Să ne lăsăm călăuzite și reînnoite de Iubire! Și tot din iubire, să fim gata a răspunde neașteptatelor provocări ale timpului prezent, deoarece „iubirea lui Dumnezeu ne constrânge constant să  găsim căi noi pentru a merge înainte” (Laudato Siʼ).

Celebrând jubileul de 25 ani de viață consacrată, celebrăm fidelitatea lui Dumnezeu cu fiecare dintre noi! Nu putem decât să-l preamărim tresăltând de bucurie:

Te lăudăm, Dumnezeule Preaînalt, pentru că Te-ai aplecat asupra noastră, și, cu glasul Duhului Sfânt, ne-ai chemat să-L urmăm pe Fiul Tău Isus!

Te slăvim, Dumnezeule Atotputernic, pentru că ne-ai permis să împărtășim viața evanghelică a slujitorului tău, Sfântul Francisc de Assisi, sărac, umil și iubitor al Crucii, în această Familie Religioasă.

Îți mulțumim, o, Tată, pentru fidelitatea și iubirea cu care ne-ai susținut în toți acești ani de Profesiune Religioasă! Fii lăudat în veci!

Album Foto:

Distribuie cu: