Loading...

Editura Serafica: Nu perfecţi, ci fericiţi

Distribuie cu:

La Editura „Serafica” a apărut, de curând, în colecţia Viaţa Consacrată, cartea Nu perfecţi, ci fericiţi. Pentru ca profeţia vieţii consacrate să aibă sorţi de izbândă, de fratele Michael Davide Semeraro, cu o prefaţă de Felice Scalia şi în traducerea, din limba italiană, realizată de către pr. Adrian Măgdici.

Link către Magazinul on-line al Editurii Serafica:  dă clik pe imagine!

Link către Magazinul on-line al Editurii Serafica

Reprezintă, într-adevăr, viaţa consacrată o profeţie pentru comunitatea eclezială? Ce putem spera de la ea? Dar suntem în stare să schimbăm percepţia despre viaţa consacrată tradiţională cu una mai evanghelică şi mai ataşată de oamenii din vremea noastră? Ne putem debarasa de expresiile ei instituţionale rămânând, cu toate acestea, fideli carismei? Ce-i de făcut?

Papa Francisc, în adunarea superiorilor generali, din anul 2013, sublinia vehement că rolul vieţii consacrate este acela de „a trezi lumea”. Nu este o misiune deloc facilă, dar nici de omis.

Cartea fratelui Michael Davide Semeraro, în traducerea pr. Adrian Măgdici, ne propune să trecem de la o imagine elitară a vieţii consacrate, de la o societas perfecta, la una familială, a fiilor lui Dumnezeu, adunată într-un unic Duh, o profeţie pentru timpurile prezente, într-un cuvânt, la o viaţă consacrată fericită. Autorul împărtăşeşte gândurile şi trăirile sale, pe care le-a limpezit în peste cei treizeci de ani de viaţă consacrată şi pe care le-a adunat în cartea de faţă. O carte, împletită de convingeri şi de provocări, ce nu ţine neapărat să ne ofere soluţii, ci doar „provocări”, nu certitudini, ci, mai degrabă, năzuinţe. Lucruri ce ne fac să sperăm la o viaţă consacrată întrupată aici şi acum, în spaţiu şi timp.

Dacă ne dorim ca viaţa consacrată să însemne mai mult decât o simplă dezbatere eclezială sau mai mult decât o juxtapunere de idei şi roluri, e necesar să facem, cu obiectivitate şi deschidere, un exerciţiu de actualizare şi de profeţie, precum o face autorul, să căutăm implicaţiile profunde ale misiunii noastre, să găsim echilibrul în practică. În mod cert, viaţa consacrată, prin prisma cărţii fratelui Michael Davide, ne determină să privim lucrurile şi întreaga noastră fiinţă cu mai multă responsabilitate şi înţelepciune.

Pr. Carol-Daniel Sabău, OFMConv.

* * *

Nu perfecţi, ci fericiţi. Pentru ca profeţia vieţii consacrate să aibă sorţi de izbândă,
Michael Davide Semeraro, Ed. „Serafica”, 2016, ISBN 978-606-770-025-1, 14×20 cm, 156 p., 16 lei

***

În limita stocului disponibil, cartea poate fi procurată prin comandă:

  • prin poştă: Editura Serafica, str. Teiului, 20; 611047-Roman (NT);
  • prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com;
  • prin telefon: 0741.120.321 (Orange); 0785.222.017 (Telekom mobil); 0233.744.611 (Telekom fix);
  • prin website (online)www.edituraserafica.ro

Distribuie cu: