Loading...

Editura Serafica: Devoțiuni în cinstea Milostivirii lui Dumnezeu

Distribuie cu:

La Editura Serafica a apărut cartea de rugăciune Devoțiuni în cinstea Milostivirii lui Dumnezeu sau Cultul Divinei Îndurări, de pr. Daniel Cătălin Romila. Format 10,2 X 18 cm, pagini: 144; conținut ilustrat și color; preț promoțional: 10 lei.

comandă cartea aici

comandă cartea la preț promoțional, 10 lei

În decretul de instituire a sărbătorii Divinei Îndurări ni se relatează că, în multe colțuri ale pământului, creștinii, în cadrul cultului divin și mai ales în celebrarea misterului pascal, în care iubirea față de Dumnezeu și față de oameni atinge limita maximă, doresc să slăvească milostivirea lui Dumnezeu. Iar în omilia papei Francisc din duminica Divinei Îndurări, 3 aprilie 2016, amintește atât de sublim că milostivirea lui Dumnezeu este veșnică; nu se termină, nu se epuizează, nu se oprește în fața închiderilor și nici nu încetează niciodată.

În acest sens, cartea fratelui Daniel Cătălin Romila dorește să încurajeze devoțiunea și cultul către Divina Milostivire, îndeosebi în timpurile prezente, când ne aflăm în Anul Sfânt al Milostivirii. Cartea este structurată coerent și oferă o privire cuprinzătoare a milostivirii, începând cu decretul de instituire a sărbătorii, cu rugăciunea și omilia papei Francisc dedicate Anului Milostivirii, apoi prezentând pe cei doi mai apostoli contemporani ai milostivrii, anume pe sfânta Faustina Kowalska și sfântul Ioan Paul al II-lea, papă.

Bunăoară, cartea cuprinde rugăciunile dedicate Divinei Îndurări, Coronița, Litania, Calea Crucii, Ora Divinei Îndurări, alte rugăciuni și, desigur, indulgențele ce se pot dobândi în urma actelor de cult practicate în cinstea Divinei Îndurări.

Totodată, cartea de rugăciuni este binevenită pentru a încuraja și dezvolta compasiunea noastră față de misterul milostivirii divine, conștientizând că în momentele de singurătate și de încercare nu suntem singuri, întrucât Dumnezeu nu ne abandonează, ci rămâne pururi, milostiv, cu noi.

Pr. Carol-Daniel Sabău, OFMConv.

***

Devoțiuni în cinstea Milostivirii lui Dumnezeu sau Cultul Divinei Îndurări,

Daniel Cătălin Romila, Editura Serafica, 2016; ISBN 978-606-770-022-0; 10/18 cm; 144 p.; 10 lei

Cartea poate fi procurată prin comandă:

prin poştă: Editura Serafica, str. Teiului, 20; 611047-Roman (NT);
prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com;
prin telefon: 0741.120.321 (Orange); 0785.222.017 (Telekom mobil); 0233.744.611 (Telekom fix);
prin website (online): www.edituraserafica.ro

 

Distribuie cu: