Loading...

Digi24 Iași: Martir al închisorilor comuniste

Viața exemplară a preotului Anton Demeter i-a determinat pe oameni să considere necesară și nimerită beatificarea acestuia.

Pr. Anton Demeter evocat la Digi24, în cadrul emisiunii „Digimatinal”.

Distribuie cu:

În cadrul emisiunii „Digimatinal” din 30 noiembrie 2016, ora 07:00, la postul public de televiziune Digi24, a fost transmis reportajul „Preot român, propus pentru beatificare”, dedicat Pr. Anton Demeter, a cărei cauza de beatificare este acum în faza diecezană.

În cadrul emisiunii „Digimatinal”, prezentatorul l-a evocat pe pr. Anton Demeter ca fiind „martir al închisorilor comuniste”, amintind că „preotul Anton Demeter ar putea intra în rândul sfinților. Prima etapă de beatificare va începe astăzi (n.red. 29.11.2016) la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman”, după care corespondentul regional Iași Digi24 Ovidiu Mihăiuc a relatat câteva informații despre acest eveniment.

În continuare, publicăm textul rostit de corespondentul Digi24, Ovidiu Mihăiuc, în cadrul emisiunii „Digimatinal”:

„Viața exemplară a preotului Anton Demeter i-a determinat pe oameni să considere necesară și nimerită beatificarea acestuia. Ceremonia primei faze a beatificării va avea loc începând cu ora 17:00, astăzi (n.red. 29.11.2016). În această fază se strâng mărturiile de la cei care l-au cunoscut și se consemnează într-un document dacă este reală faima sa și se vor analiza viața și scrierile acestuia.

Preotul Anton Demeter s-a născut în 1925, în județul Iași. A fost hirotonit în catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, iar în anul 1958 regimul comunist l-a condamnat la 20 de ani de muncă silnică. A fost torturat, a stat într-un scaun cu rotile pentru toată viața și a slujit în comunitate până în anul 2006, când a murit”.

Distribuie cu: