Loading...

Luizi-Călugăra: Hramul conventului „Sfântul Andrei”

Sfânta Liturghie s-a încheiat prin binecuvântarea solemnă în cinstea apostolului Andrei și intonarea unui cântec de „La mulți ani!” tuturor celor care poartă numele acestui mare apostol.

Procesiunea din cadrul Sfintei Liturghii celebrată în sărbătorea „Sf. Andrei, apostol”.

Distribuie cu:

Miercuri, 30 noiembrie 2016, în sărbătoarea „Sfântului Andrei, apostol”, a avut loc celebrarea hramului conventului din Luizi-Călugăra (BC), unde frații franciscani viețuiesc, se roagă și slujesc comunitatea locală. Cu această ocazie, în prezența mai multor frați și preoți, a numeroși oaspeți din comunele învecinate, s-a celebrat Sfânta Liturghie solemnă, care a început cu procesiunea din casa parohială și s-a îndreptat spre altarul de jertfă, unde s-a săvârșit Euharistia.

Sfânta Liturghie a fost un prilej în care s-a putut evoca personalitatea și viața de apostolat a Sfântului Andrei. Cuvântul de învățătură l-a ținut părintele Cristian Dumea, OFMConv, paroh la Galați, iar celebrarea a fost prezidată de către părintele Andrei Varga, paroh la Valea-Seacă (BC).

În cuvântul de învățătură al celebrării a fost evidențiată bucuria conștiinței că am fost evanghelizați de însuși apostolul Domnului, de unul din cei care au stat tot timpul cu El și care a continuat prin viața sa pe meleagurile noastre predicarea credinței. Nu sunt multe popoarele care pot afirma acest lucru, de aceea trebuie să ne simțim privilegiați că am avut o astfel de ocazie.

De asemenea, importanța acestui patron spiritual, patronul bisericii vechi din localitate, iar acum patronul conventului nostru, ne duce pe noi, cei care trăim în aceste vremuri, dar și pe toți credincioșii parohiei, să ne însuflețească în trăirea credinței și mai ales în mărturisirea ei. Am reținut cu siguranță și aspectul pur românesc, mai ales că eram în ziua premergătoare Marii Uniri, motiv pentru care, cu certitudine Sfântul Andrei, a fost și va rămâne apostolul și ocrotitorul poporului român, un simbol al coeziunii credinței poporului român.

Sfânta Liturghie s-a încheiat prin binecuvântarea solemnă în cinstea apostolului Andrei și intonarea unui cântec de „La mulți ani!” tuturor celor care poartă numele acestui mare apostol și îl au ca patron spiritual, după care s-au realizat câteva fotografii cu preoții prezenți la această sărbătoare a Conventului din Luizi-Călugăra.

Album Foto:

Distribuie cu: