Loading...

Comemorarea a 10 ani de la naşterea la cer a pr. Valentin Farţade-Gabor

Mormantul pr. Valentin Farţade-Gabor

Distribuie cu:

Mormantul pr. Valentin Farţade-Gabor

Mormantul pr. Valentin Farţade-Gabor

La sfânta Liturghie de la ora 18.00, la Valea Mare (BC) a fost readus în amintire pr. Valentin Farţade-Gabor, decedat în mod tragic acum 10 ani într-un accident de mașină, chiar înainte de a celebra prima sfântă liturghie în satul natal. Au fost prezenți la sfânta liturghie, Pr. Provincial și alți câțiva preoți colegi de-ai părintelui Valentin.

Viața părintelui Valentin, stinsă prea devreme, a provocat atunci o mare durere, ce încă mai persistă și astăzi, mai ales în inima familiei sale.

A fost un preot și un frate franciscan exemplar, “fratele care se ruga mult”, s-a spus, și tocmai pentru că era îndrăgit durerea a fost pe măsură. Dar cum necunoscute sunt planurile Domnului, la fel de misterioasă a fost și moartea lui Valentin. Doar credința a fost și este aceea care i-a încurajat și mângâiat pe toți, mai ales familia bună și credincioasă din care făcea parte Valentin.

La predica ținută de Pr. Provincial, a fost evocată din nou imaginea, chipul, comportamentul pr. Valentin și am fost îndemnați din nou cu toții la credința în înviere.

Michel Zanotti, cel care i-a fost vice- maestru de novici și-l cunoștea bine pe Valentin i-a dedicat acestuia o carte care a fost tradusă recent și în limba română la editura Serafica. La finalul sfintei Liturghii, fratele Dumitru Patraș a invitat la lectura acestei cărți pentru a rememora în mod fascinant imaginea lui Valentin Farţade-Gabor.

A fost o seară de rugăciune și de comuniune împreună cu familia lui Valentin, cu amintiri tăcute, dar și pline de bucurie.

fr. Iosif Diac

Distribuie cu: