Loading...

Chișineu-Criș: Vizită pastorală

Preasfinţia Sa Călin Ioan Bot, Episcop auxiliar de Lugoj a efectuat o vizită pastorală în parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Chişineu-Criş, protopopiatul de Chişineu-Criş, în a doua zi de Rusalii, de sărbătoarea Preasfintei Treimi, la 13 iunie 2022.

Vizită pastorală a Preasfinţitului Ioan în parohia Chișineu-Criş

Distribuie cu:

La sosirea în parohie, Preasfinţia Sa a fost întâmpinat în fața bisericii cu Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce de către Părintele Mihai Blăjuţ OFMConv., parohul locului şi de către Părintele Dănuţ Ciuban, protopop de Chişineu Criş. Copiii i-au oferit ierarhului, flori, pâine şi sare.

Programul a început cu rugăciunea Sfântului Rozar după care a urmat Sfânta Liturghie Arhierească. Alături de Prea Sfințitul Ioan au concelebrat: părintele Dănuţ Ciuban, Protopop de Chişineu-Criş, părintele Roman Dubeştean, paroh la Şimand, părintele Lazie Mirel paroh la Ineu, părintele Mihai Blăjuț – Chișineu Criș, Ioan Crișan de la Oradea şi părintele Ioan Copor – paroh romano catolic de Chișineu Criș. Răspunsurile au fost oferite de corul „Allegria” din Oradea.

În Cuvântul de învăţătură al Preasfinţitul Ioan a vorbit despre Preasfânta Treime şi despre Sfântul Anton de Padova. I-a felicitat pe fraţii franciscani pentru rodnica activitate pastorală pe parcursul celor zece ani de când s-au stabilit în această parohie şi de-asemenea pe Părintele Protopop Dănuţ Ciuban, ctitorul acestei frumoase biserici.

La final, părintele paroh Mihai a adresat câteva cuvinte de mulţumire, lui Dumnezeu şi Sfântului Anton de Padova. A mulțumit Preasfinţitului Ioan, preoților concelebranţi, corului; a mulţumit credincioșilor locali şi celor de la Şimand, Arad, Ineu şi Oradea pentru că au luat parte la eveniment.

După Sfânta Liturghie, toţi preoţii împreună cu Preasfinţitul Ioan s-au adunat în faţa statuii Sfântului Anton şi a relicvei primite de la Padova. Aici au invocat rugăciunea de recomandare către Sfântul Anton, o rugăciune pentru copii şi părinţi şi o rugăciune pentru sfinţirea crinilor. Apoi, Preasfinţitul Ioan a binecuvântat prin stropire cu apă sfinţită crinii şi pe toţi credincioşii prezenţi.

Programul liturgic s-a încheiat cu binecuvântarea credincioşilor cu relicva Sfântului Anton. Toţi credincioşii au sărutat relicva şi au fost miruiţi.

Bucuria sărbătorii s-a încheiat cu o agapă fraternă la parohia Romano-Catolică din Chişineu-Criş la care au fost invitaţi toţi credincioşii. (Raimondo-Mario Rupp)

*

Material apărut pe www.episcopialugoj.ro

Distribuie cu: