Loading...

Chișineu-Criș: Hramul bisericii „Adormirea Maicii Domnului”

Distribuie cu:

Luni, 15 august 2016, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Chișineu-Criș a avut loc un moment de sărbătoare pentru credincioșii greco-catolici cu ocazia hramului bisericii.


 

chisineu_cris

Biserica greco-catolică „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Chișineu-Criș a fost sfințită la data de 22 iulie 2012 de către episcopul eparhiei de Lugoj, PS Alexandru Mesian, și de atunci a fost încredințată spre păstorire fraților franciscani. Până în prezent, comunitatea a crescut  trainic ca un vlăstar în Cristos, an de an sărbătorind cu solemnitate rădăcinile unei noi comunități parohiale.

Sfânta și dumnezeiasca Liturghie a hramului din acest an, fiind la începuturile ei, s-a celebrat în biserica parohială, la orele 18:00, și a fost prezidată de către părintele Cristian Tiba, OFMConv., cel care a și ținut cuvântul de învățătură. Totodată,  la altar au slujit și alți confrați preoți, ei fiind însoțiți în jertfa euharistică de către o inimoasă prezență a credincioșilor din localitate sau pelerini veniți de aproape sau de departe. Cu toții au adus slavă lui Dumnezeu prin mijlocirea Maicii sale Sfinte Maria.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de către Pr. Cristian Tiba, OFMConv., cel care a ținut să felicite noua identitate a comunității și, desigur, să o încredințeze ocrotirii Fecioarei Maria, precizând că Dumnezeu are un plan cu această comunitate, care trebuie să se lase călăuzită de pilda și virtuțile Preacuratei Maici Maria, pentru a nu-și opri creșterea pilduitoare în credință.

Cântările liturgice au fost pregătite și animate de către credincioșii parohiei, care, de altfel, s-au implicat cu dăruire și jertfire, în tot ce a reprezentat pregătirea unui asemenea eveniment.
La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a scos în evidență importanța acestei sărbători și, firește, s-au adus mulțumiri cuvenite preoților ce au slujit la Sfântul Altar, precum și credincioșilor pentru că s-au implicat în pregătirea sărbătorii și a celebrării liturgice din această zi binecuvântată. Totodată, am adus mulțumire lui Dumnezeu pentru planul său de mântuire cu fiecare persoană și pentru că a binevoit să binecuvânteze această comunitate parohială.

 

Pr. Florin Orza, OFMConv.

∗∗∗

biserica_Chisineu_Cris

Distribuie cu: