Loading...

Nisiporești: Administrarea mirului

Distribuie cu:

 Marți, 16 august 2016, în comunitatea parohială din Nisiporești (Neamț) a fost o zi de mare sărbătoare. În cadrul Sfintei Liturghii, de la ora 11:00, au primit sacramentul mirului 149 de adolescenți și tineri, prin impunerea mâinilor și ungerea sfântă a Episcopului Auxiliar de București, PS Cornel Damian.


 

nisiporesti-mir-bun

Preasfințitul Cornel a fost primit de către părintele paroh Anton Bogdănel, ministrul provincial Teofil Petrișor, autoritățile locale din Nisiporești și Tupilați, candidații la sfântul mir, părinții candidaților, nașii și credincioșii din comunitatea noastră.

După câteva dialoguri purtate de episcop cu candidații și credincioșii veniți în număr mare să-l întâmpine, acesta s-a oprit pentru câteva momente în Biserică pentru o scurtă rugăciune.

La începutul sfintei Liturghii, părintele paroh a amintit faptul că pentru cei 149 de adolescenți și tineri, dar și pentru întreaga comunitate, această zi este una specială pentru că avem ocazia să sărbătorim încă o dată, în acest an, sărbătoarea Rusaliilor.

În cuvântul de învățătură, preasfințitul a îndemnat pe tinerii candidați să se lase călăuziți de Duhul Sfânt pentru a putea da mărturie în societate despre credința și valorile pe care noi le trăim. Deseori, putem observa faptul că societatea este ostilă învățăturii evangheliei, de aceea Duhul Sfânt devine forța mărturiei și a trăirii noastre zilnice.

La sfârșitul Sfintei Liturghii unul dintre candidați i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru această zi a Rusaliilor în care ei au fost binecuvântați de Duhul Sfânt cu darurile sale. Mulțumiri i-au fost adresate preasfințitului Cornel Damian, ministrului provincial Teofil Petrișor, preoților veniți în număr mare, părinților, nașilor și tuturor acelora care au participat la această sfântă celebrare.

 

Pr. Fabian Blaj, OFMConv.

∗∗∗

Marți, 16 august 2016, în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești (NT), în cadrul Sfintei Liturghii, de la…

Posted by Provincia OFMConv. din România on 16 August 2016

Distribuie cu: