Loading...

Capitul electiv ordinar

Miercuri, 26 octombrie 2022, comunitatea locală a Ordinului Franciscan Secular, aparținând parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești, s-a reunit pentru a celebrarea Capitulului Ordinar Electiv 2022, eveniment care a fost o ocazie frumoasă de exprimare a comuniunii fraterne prin rugăciune, prin jertfa Sfintei Liturghii, prin evaluarea vieții și activității fraternității din ultimii 3 ani, precum și prin alegerea unui nou consiliu de conducere.

Capitul electiv ordinar în fraternitatea OFS din Nisiporești

Distribuie cu:

La capitul, alături de membrii fraternității, au fost prezenți pr. Cristian Blăjuț OFMConv., în calitate de asistent spiritual național al OFS, sr. Florentina Ilinca, soră delegată la nivel regional pentru a conduce lucrările capitulului, și pr. Iosif-Eduard Cadăr OFMConv., asistentul spiritual al comunității OFS din Nisiporești.

Prin Sfânta Liturghie, prezidată de pr. Cristian, și cuvântul de învățătură, rostit de pr. Iosif Cadar, frații și surorile comunității terțiare și-au reînsuflețit angajamentul lor de urmare a lui Cristos și de trăire a Sfintei Evanghelii, după modelul Seraficului Părinte Francisc, fiecare conștientizând că trebuie să își reînnoiască iubirea, umilința și spiritul de slujire și cultivând față de celălalt o privire de compasiune, de milostivire, de răbdare, purificată de egoism și vanitate. 

În a doua etapă a capitulului, după o analiză succintă a vieții fraterne și de apostolat, s-a procedat la alegerea și votarea noilor membri ai consiliului de conducere a fraternității, pentru următorii 3 ani. Noul consiliu se prezintă astfel: sr. Pal Is. Ana – ministru, sr. Anton Agneza – vice-ministru, sr. Ilieș Angela – secretar, sr. Mărghidan Maria – formator, fr. Blăjuț Iosif – econom.   

Odată cu oferirea rugăciunii noastre, dorim noului consiliu al fraternității mult succes și lumină dumnezeiască, pentru a conduce comunitatea noastră de terțiari franciscani după Duhul Domnului și al Sfintei Evanghelii, pentru a fi în mijlocul parohiei noastre o mărturie adevărată de credință și de trăire franciscană.

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: