Loading...

Campus vocațional «Veniți și vedeți»

Campus vocaţional la Liceul Franciscan din Roman

Distribuie cu:

Campus vocaţional la Liceul Franciscan din Roman

Campus vocaţional la Liceul Franciscan din Roman

 

În perioada 08-11 aprilie 2013, Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” din Roman a fost gazda tradiționalului campus vocațional, pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a, din parohiile diecezei de Iași.

Având drept motto Veniți și vedeți, acest campus a avut ca scop prezentarea vieții de seminar, pentru ca, eventual, într-un viitor apropiat, acești elevi să decidă să urmeze clasele IX-XII din cadrul instituției noastre. În acest sens, în perioada 08-11 aprilie, au fost întreprinse o serie de activități pe care le vom prezenta în cele ce urmează.
Ziua I:

Luni, 08 aprilie, elevii claselor a VII-a şi a XVII-a au sosit la Liceul Franciscan, majoritatea dintre ei fiind însoțiți de către părinții lor sau de  părinții parohi sau vicari din parohiile de proveniență. S-au prezentat un număr de 97 de elevi din diferite parohii. Apoi a urmat salutul de bun venit al părintelui director Cristinel Sociu, moment urmat de celebrarea Sfintei Liturghii în Capela Institutului nostru. După cină elevii au avut ocazia de a viziona un film cu viața Sfântului Francisc de Assisi, care a avut menirea de a-i introduce în spiritul nostru franciscan; apoi a urmat rugăciunea de seară și stingerea.

Ziua II:

Marți, 09 aprilie, după rugăciunea de dimineață și micul dejun, în jurul orei 09:00, participanţilor le-a fost prezentată oferta noastră educaţională, regulamentul Seminarului şi diferite alte activităţi ce se desfăşoară în Liceul nostru, aspecte cuprinse în Power point-ul realizat de seminaristul nostru Alexandru Budău, din clasa a XII-a. La ora  11:00 a avut loc Sfânta Liturghie, urmată de prânz. După amiază au avut loc un campionat de fotbal, la care au participat majoritatea elevilor.

Ziua III:

Miercuri, 10 aprilie, după obișnuitele activități matinale, cu toții am participat la Sf. Liturghie, celebrată de părintele Gabriel Enășcuț, vice-rector la Institutului Franciscan din Roman. El le-a vorbit elevilor despre chemare, misiune și demnitatea fiecărui creștin. După Liturghie au urmat o serie de competiții cu caracter sportiv, precum rummy, șah, ping-pong și maraton, competiții de care elevii au fost interesați, fiind motivați și de premii. După-amiază s-a făcut o vizită la Mănăstirea surorilor clarise din Roman unde, graţie explicaţiilor unei surori din această comunitate, am aflat câte ceva despre stilul lor de viață  iar mai apoi, împreună, am recitat Rozariul. Întorși la Liceul nostru, după cină, a urmat o serată fraternă, caracterizată de destindere și comuniune.

Ziua IV:

Joi, 11 aprilie, după rugăciunea de dimineață și micul-dejun, începând cu  orele 09:00, participanţilor le-a fost propusă o întâlnire pe grupuri, aşa încât fiecare elev să-şi poată exprima propriile impresii vizavi de campus. În acest sens le-a fost înmânat şi un chestionar. După întâlnirea pe grupuri elevii s-au întâlnit, în Amfiteatru, cu părinții formatori și părintele guardian Eugen Răchiteanu, ocazie cu care le-a fost înmânate premiile obținute la competițiile care au avut loc în zilele precedente. Celebrarea Sfintei Liturghii a marcat încheierea campusului vocațional. Ne-am bucurat, de asemenea, să-l avem în mijlocul nostru şi pe Ministrul provincial, fr. Emilian Cătălin, care a celebrat Liturghia şi care a făcut şi o mică cateheză. La sfârşitul Liturghiei Ministrul provincial, împreună cu părinţii formatori, au oferit elevilor iconițe, rozarii și Tau-l, îndemnându-i să cultive în viața lor rugăciunea și valorile franciscane, care le-au fost propuse în aceste zile.

 pr. diac. Mihai Dâscă

Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” are următoarele date de contact: Str. Ştefan cel Mare 268/ B, Roman, judeţul Neamţ; tel./fax 0233/741421; e-mail: liceulfranciscan@yahoo.com; www.ltf.ofmconv.ro

Awesome Flickr Gallery Error - Invalid signature

Distribuie cu: