Loading...

Campus la Luizi-Călugăra

În perioada 24-30 iulie 2023, în comunitatea parohială franciscană din Luizi-Călugăra s-a desfășurat campusul de vară al copiilor, care a adunat un număr de aproximativ 200 de participanți, animați de un frumos grup de 50 de tineri voluntari.

Campus cu tema „Duhul Sfânt și darurile sale” la Luizi-Călugăra

Distribuie cu:

Tema campusului de anul acesta a fost: „Duhul Sfânt și darurile sale”.

Prima zi de campus le-a adus copiilor atât zâmbetul pe buze, cât și un buchet de informații legate de darurile Duhului Sfânt: înțelepciunea și înțelegerea. Momentele de cateheză, bansurile, atelierele și jocurile au animat această zi minunată.

În cea de-a doua zi, copii au putut desluși tainele celui de-al treilea dar al Duhului Sfânt: sfatul. Povestea biblică a lui Noe a stat la baza discuțiilor de la cateheză. Punctul cel mai captivant al acestei zile calde de vară au fost jocurile cu apă, unde copii și animatorii au avut posibilitatea să se destindă și totodată să se și răcorească.

Zâmbetele au fost prezente pe chipurile copiilor și ale animatorilor și în cea de a treia zi a campusului nostru. Alături de David, păstorașul uns rege al lui Israel, copii au învățat  despre cel de-al patrulea dar al Duhului Sfânt: puterea.

De puterea au și avut nevoie, pentru a participa la olimpiadă, în urma căreia au putut câștiga diferite premii.

În a patra zi a campusului, copiii au aprofundat cel de-al cincilea dar al Duhului Sfânt: știința. În acest scop, animatorii s-au pregătit intens pentru a face cât mai captivante catehezele prezentate. Și nu doar catehezele au fost captivante, ci întreaga zi. În cadrul atelierelor cei mari au învățat cum să realizeze semne de carte, iar cei mici ursuleți. Pentru pauza de masă, copii au putut să-și delecteze papilele gustative cu niște gogoși super gustoase. Apoi au urmat din nou, bansuri, ateliere și jocuri, ziua încheindu-se, ca de obicei cu Sfânta Liturghie.

În cea de-a cincea zi de campus am încheiat seria catehezelor dedicate Duhului Sfânt. Evlavia și frica de Dumnezeu au fost subiectul central al zilei. Astfel, copii au învățat cum își pot manifesta credința și cum pot aplica respectul în mai multe medii: în familie, între prieteni, în relația cu Dumnezeu sau față de ei înșiși.

Suntem o parohie franciscană, așa că asemenea sfântului Francisc de Assisi, care avea o dragoste deosebită față de natură, în a șasea zi a campusului nostru, am făcut o ieșire la pădure.

Chiar dacă drumul a fost mai lung, copiii nu și-au pierdut entuziasmul și energia. Avându-i în centru pe sfinții Marta, Maria și Lazăr, Sfânta Liturghie a reprezentat primul moment al zilei. În cadrul celebrării liturgice copiii au avut ocazia să rememoreze pe scurt darurile Duhului Sfânt așa cum au fost prezentate în zilele anterioare.

Copii și-au descărcat apoi energia prin bansuri și jocuri, iar animatorii și-au pus talanții în folosul copiilor, oferindu-le acestora fie picturi pe față, fie diferite figurine realizate din baloane.

Punctul culminant al zilei a fost constituit de căutarea comorii în pădure. Fiecare grup de copii a avut de alcătuit câte un puzzle cu piesele ascunse pe traseul făcut de câțiva animatori, după care erau conduși de aceștia spre zona în care se afla ascunsă comoara. Câștigătorii comorii au primit premiul așteptat, urmând ca fiecare copil să primească ceva dulce ca premiu de consolare.

Ultima zi de campus s-a încheiat într-o notă de sărbătoare. Astfel, copii au participat la liturghia duminicală de la ora 08:00, urmând ca mai apoi să participe la spectacolul realizat de ei, unde fiecare clasă a pregătit câte un moment artistic. La acest spectacol au fost invitați atât părinții și bunicii copiilor, cât și toți credincioșii.

În final, aducem un gând de recunoștință tuturor binefăcătorilor, preoților, surorilor, copiilor, animatorilor și celor care au contribuit la buna desfășurare a acestui campus.

Bunul Dumnezeu să îi binecuvânteze pe toți și pe fiecare în parte!

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: