Loading...

Roman: Invitație la sărbătoare

În Dieceza de Iași, la Mănăstirea „Sfânta Maria a Îngerilor” a Surorilor Clarise din Roman, în perioada 2-11 august 2023 vor avea loc mai multe celebrări liturgice împreună cu novena la Sfânta Clara, fondatoarea Surorilor Clarise.

Roman: Invitație la sărbătoarea Surorilor Clarise

Distribuie cu:

 

Miercuri, 2 august, la ora 9.00, se va celebra Sfânta Liturghie solemnă, cu ocazia hramului Mănăstirii „Sfânta Maria a Îngerilor de la Porţiuncula”, prezidată de pr. Damian-Gheorghe Pătraşcu, Ministru provincial al Fraţilor Minori Conventuali din România, și concelebrată de mai mulți preoți împreună cu credincioșii participanți pentru obținerea indulgenței plenare*. Această liturghie va fi transmisă și pe undele radioului ErcisFM.

În perioadă 2-10 august, însă, se va celebra novena în cinstea Sfintei Maici Clara, întemeietoarea Ordinului al II-lea al Surorilor Clarise, iar Sfânta Liturghie din perioada novenei se va celebra în fiecare seară la ora 20.00, de către pr. Iosif Beșleagă, OFMConv., care anul acesta va fi și predicator.

Duminică, 6 august 2023, în Solemnitatea „Schimbării la Față a Domnului nostru Isus Cristos”, Sfânta Liturghie va fi celebrată la ora 9.00 ca în fiecare duminică, dar și la ora 20.00 pentru continuarea novenei. În seara de 10 august, după Sfânta Liturghie de la ora 20.00, se va comemora trecerea la cer a Sfintei Maici Clara din Assisi (Transitus).

Pe 11 august, în sărbătoarea Sfintei Clara de Assisi, patroana Ordinului Clariselor, vor fi celebrate tot două sfinte Liturghii: la ora 9.00 şi la 18.00. Această Liturghie solemnă de seară va fi prezidată de PS Petru Sescu, Episcop Auxiliar de Iaşi, și animată de corul parohiei „Coborârea Duhului Sfânt” din Adjudeni.

Vă așteptăm să-l lăudăm împreună pe Domnul!

*

* Indulgența plenară de la Porţiuncula se poate obține în fiecare an, începând cu data de 1 august, ora 12.00, şi continuând în cursul zilei de 2 august până la miezul nopții, îndeplinind condițiile prescrise de Biserică, și anume: spovadă, împărtășanie în cadrul sfintei liturghii, vizita unei biserici parohiale sau franciscane și reînnoirea mărturisirii de credință prin recitarea Crezului și a rugăciunii Tatăl nostru, precum și o rugăciune după intenția Sfântului Părinte Papa, pentru a reafirma propria apartenență la Biserică.

Pr. Alexandru Olaru, OFMConv.,
asistent spiritual al Surorilor Clarise din Roman

Album Foto:

Distribuie cu: