Loading...

Buruienești: Zile de animare misionară

Cu ocazia celei de-a 90 zile mondiale a misiunilor, Institutul Teologic Franciscan din Roman, în colaborare cu Comisia de animare misionară a Provinciei noastre, a organizat câteva momente de animare misionară în parohia „Sf. Iosif, Muncitorul” din Buruienești, în zilele 21-23 octombrie 2016.

Distribuie cu:

Vineri și sâmbătă seara, pr. Marius-Petru Bîlha a ținut cateheze cu adolescenții și cu tinerii, împărtășind cu ei din experiența sa de misiune în Honduras și Columbia. Participarea numeroasă și atentă, provocările și reflecțiile suscitate au făcut din aceste întâlniri ocazie de creștere, de deschidere a inimii și a minții, momente de comuniune și de rugăciune.

Duminică, Sfintele Liturghii de la 09:30 și 11:00, prezidate de pr. Ioan Lupu, președintele Comisiei de animare misionară a Provinciei noastre și respectiv de pr. Marius-Petru Bîlha, rectorul Institutului Teologic Franciscan din Roman și animate de un grup de frați-studenți, au marcat ulterior în mod semnificativ și solemn celebrarea acestei zile dedicată misiunilor și misionarilor, care anul acesta a avut ca tematică: „Biserica misionară, martoră a milostivirii”. În mesajul său, papa Francisc ne-a amintit că „suntem invitați toți «să ieșim», ca discipoli misionari, fiecare punând în slujire talentul său, creativitatea, înțelepciunea și experiența sa în a duce mesajul de blândețe și compasiune a lui Dumnezeu la întreaga familie umană”.

Prezentarea succintă a vieții de dăruire a fraților franciscani conventuali misionari martiri în Perú, Mihail și Zbiegniew, uciși pe 9 august 1991 de gruparea teroristă „Sendero luminoso” și declarați fericiți de papa Francisc pe 5 decembrie 2015, precum și venerarea relicvelor lor au încununat momentele de celebrare, de fraternitate și de comuniune în credință.

Fie ca fericiții Mihai și Zbigniew să mijlocească pentru fiecare dintre noi să ne putem trăi cu dăruire, bucurie și curaj vocația și misiunea noastră de creștini, fiecare conform statutului său de viață.

O, Dumnezeule, care i-ai chemat pe fericiții Mihai și Zbigniew, preoți, la urmarea lui Cristos după exemplul sfântului Francisc din Assisi și i-ai întărit prin Duhul Sfânt în ceasul în care și-au dat viața pentru binele poporului încredințat lor, dă-ne nouă ca, prin mijlocirea lor, să creștem în iubirea față de tine și în slujirea milostivă față de cei săraci. Dă-ne, te rugăm, după voia ta, harul pe care ți-l cerem… Prin Cristos, Domnul nostru! Amin.

fr. Marius-Petru Bîlha, OFMConv.

∗∗∗

Cu ocazia celei de-a 90 zile mondiale a misiunilor, Institutul Teologic Franciscan din Roman, în colaborare cu…

Posted by Provincia OFMConv. din România on 23 Octombrie 2016

Distribuie cu: