Loading...

Buruienești: Hramul comunității

Credincioșii comunității „Sf. Iosif Muncitorul” din Buruienești au trăit cu mare bucurie sărbătoarea patronului spiritual al comunității.

Hramul comunității parohiale „Sfântul Iosif Muncitorul” din Buruienești

Distribuie cu:

Prima zi, sâmbătă, 29 aprilie 2023, prin celebrarea euharistică prezidată de părintele Sebastian Bilboc, decan de Roman, concelebrarea a peste 30 de preoți, prezența oficialităților locale, dar și a domnului George Lazăr, secretar de stat, au însemnat motiv de comuniune și rugăciune în jurul Sfântului Altar. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Gabriel Ciobanu. Am putut astfel înțelege mai bine misiunea sfântului Iosif aici pe pământ și mijlocirea sa puternică în ceruri.

A doua zi, duminică 30 aprilie, părintele Damian-Gheorghe Pătrașcu, Ministrul provincial al Fraților Minori Conventuali din Romania, a prezidat Sfânta Liturghie, iar predicator a fost părintele Irimia-Romică Pal.

Acestor zile de sărbătoare și a numeroșilor oaspeți prezenți li s-au adăugat buna dispoziție întreținută de formațiile de muzică populară „Pas cu Pas” din Adjudeni și „Frații Bălteanu” din Buhonca.

Mulțumindu-i Domnului pentru aceste zile deosebite, ne încredințăm munca și viața mijlocirii patronului spiritual al comunității noastre, sfântul Iosif Muncitorul.

Sfinte Iosif Muncitorul, roagă-te pentru noi!

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Miercuri, 3 mai 2023

Distribuie cu: