Loading...

Buruienești: Capitul electiv OFS

Vineri, 25 noiembrie 2022, fraternitatea Ordinului Franciscan Secular din Buruienești a trăit o zi de bucurie prin participarea la Capitulul electiv local și ritualul de admitere a noilor membri ai fraternității.

Buruienești: Alegeri locale și admitere a șase noi membri în fraternitatea Ordinului Franciscan Secular

Distribuie cu:

Ziua a început cu un moment de reculegere și pregătire împreună cu asistentul local OFS Buruienești, pr. Liviu Brudaru, OFMConv., iar în partea a doua a zilei, în prezența pr. Cristian Blăjuț, OFMConv., Asistent provincial al Ordinului Franciscan Secular, și a sorei Florentina Ilinca, reprezentantă a Ministrei regionale, frații s-au adunat pentru un moment spiritual de pregătire a alegerilor și o dare de seamă la sfârșitul mandatului, precum și pentru alegerea noilor responsabili locali.

Mulțumindu-i sorei Margareta Tulbure pentru cei opt ani de slujire ca ministru local, frații au ales în unanimitate pe sora Diac Iuliana pentru a conduce în următorii patru ani fraternitatea locală. Odată cu această alegere a fost completat și consiliul local OFS cu noi membri.

A urmat apoi celebrarea Sfintei Liturghii, în cadrul căreia șase noi frați au fost admiși în fraternitatea locală și au început astfel drumul de formare după modelul sărăcuțului din Assisi.

Mulțumindu-i Domnului pentru această zi deosebită, împreună cu frații Ordinului Secular Franciscan, am putut conclude cu o agapă frățească și cu bucuria că Domnul cheamă în continuare noi persoane pentru a parcurge un drum de credință evanghelic în diversitatea viețuirii cotidiene.

Pace și bine!

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: