Loading...

Buruienești: Campus estiv

În perioada 26 iulie – 1 august 2021, în parohia romano-catolică „Sfântul Iosif Muncitorul” din Buruienești, s-a organizat campusul dedicat copiilor având ca temă: „Isus, un prieten adevărat”. Personajul faimos Robin Hood, cu calitățile (virtuțile) sale, ne-a ajutat să înțelegem mai bine ce este o adevărată prietenie și ce comportă. Preoții responsabili împreună cu animatorii au contribuit la organizarea și realizarea campusului, acesta având circa 80 de animatori și 230 de copii.

Buruienești: Campus estiv destinat copiilor

Distribuie cu:

O zi de campus a fost împărțită în două etape: prima etapă s-a desfășurat în intervalul de timp 9:30 – 12:00, iar atenția a fost concentrată pe cateheza inspirată din viața prietenului nostru Robin şi dintr-un fragment din Sfânta Evanghelie, iar a doua etapă a început la ora 15:30 și se termina la ora  21:00, cu un moment de destindere ce avea loc după Sfânta Liturghie. În cadrul acestei etape atenția copiilor era îndreptată spre atelier precum și spre jocurile și activitățile pe care animatorii le-au organizat pentru ei.

În prima zi, după pregătirea decorului de începere a campusului am așteptat copiii care au venit cu mult entuziasm și multă voie bună pentru a se simți bine, pentru a participa la jocuri și pentru a învăța multe lucruri bune. Pentru început a fost un moment de destindere cu bansuri și cunoaștere, urmând rugăciunea de începere a zilei. La prima cateheză, alături de copii l-am integrat pe Robin Hood printre noi, dar mai ales am descoperit virtuțile sale. Am citit prima parte despre aventurile sale, iar apoi am discutat alături de copii pe baza temei din ziua respectivă. Copiii, entuziasmați de povestirea întâmplărilor petrecute de Robin Hood, au fost foarte atenți, iar la final, când au fost întrebați, au știut să răspundă. Alături de Robin Hood, prieten adevărat al fiecărui copil, am descoperit reflectând la viața noastră multe părți bune ale fiecăruia dintre noi, dar ne-am găsit alt prieten care este tot un prieten adevărat, asemeni lui Robin, pe Isus, un prieten devotat care nu ne părăsește niciodată.

În celelalte zile, urmând să vorbim despre diferite teme și aspecte legate de Robin Hood, am descoperit multe lucruri neștiute. După-amiaza urmau jocurile, iar începând cu ora 16:00 toate clasele erau așteptate la atelier. Împreună cu animatorii de la atelier, copiii se străduiau pentru realizarea obiectivului propus. Ziua se încheia prin celebrarea Sfintei Liturghii, iar la sfârșit urma un moment de destindere.

În cea de-a patra zi am fost împreună la pădurea din apropierea satului. Această ieșire era cea mai așteptată de copii.

Ziua de sâmbătă era dedicată pregătirii pentru spectacol deoarece copiii au pregătit înainte de începerea campusului diferite dansuri și scenete încântătoare. Duminică a sosit momentul încheierii campusului. La Sfânta Liturghie de la ora 9.30 i-am mulțumit bunului Dumnezeu pentru timpul petrecut împreună și toate cele oferite în decursul acestui campus.

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Miercuri, 11 august 2021

Distribuie cu: