Loading...

Bruxelles: Săptămâna de formare pentru frați

Participanți la întâlnirea de la Bruxelles Participanți la întâlnirea de la Bruxelles

Distribuie cu:

Fraternitatea fraților de la Bruxelles, din conventul Sf. Anton, în perioada 24-29 august 2015, a primit cu bucurie pe tinerii frați care sunt în primii cinci ani de formare de la profesiunea solemnă și care se întâlnesc anual pentru o săptămână de formare.

La întâlnire au participat 17 frați, reprezentanți din diverse provincii ale FIMP, dintre care trei erau români: Fr. Sergiu Antal, Fr. Marius Tomulesei și Fr. Mihăiță Herciu.

Participanți la întâlnirea de la Bruxelles

Participanții la întâlnirea fraților de la Bruxelles, 24-29 august 2015

Coordonatorul săptămânii formative a fost fratele Gianni Cappelleto iar dintre participanți mai amintim pe fra Roberto Carboni, Secretarul general pentru formare și fr. Francisco Bustillo, Custodele de Franța și Belgia, cel care a prezentat fraților prezenți și o reflecție asupra „fraternității pascale”.

Frații participanți au putut observa și au fost introduși în stilul și ritmul comunității din Bruxelles, punctată mai ales de rugăciunea zilnică, celebrarea sfintei Euharistii și Adorație, munca și operele de caritate, îngrijirea grupurilor de tineri.

O întâlnire fraternă cu întreaga comunitate de la Bruxelles i-a ajutat pe frații participanți să înțeleagă mai bine geneza și pilonii vieții fraterne ai acestei comunități.

Din programul acestei întâlniri nu a lipsit o zi fraternă organizată în afara conventului printr-un pelerinaj la Banneux, Maria ajutorul săracilor.

(sursa: ofmconv.net)

Distribuie cu: