Loading...

Austria-Elveția: Capitul Custodial – II

În perioada 8-11 martie 2020, în conventul „Preasfânta Treime” din Viena, frații Custodiei provinciale „Sf. Leopold și Sf. Nicolae de Flüe” din Austria și Elveția au celebrat cea de-a doua parte a Capitulului Custodial Ordinar.

Austria-Elveția: Capitul Custodial - II

Distribuie cu:

Custodele provincial, fr. Darius Zając, a prezidat acest moment fratern. De asemenea au fost prezenți, Asistentul general CEF (Centralis Europae Foederatio) fr. Dominique Mathieu și Ministrul provincial al Provinciei mamă „Sfânta Elisabeta” din Germania, fr. Andreas Murk.

În cadrul Capitulului au fost luate decizii importante pentru viitorul Custodiei, precum și alegerea guardianilor și a responsabililor din Custodie. Lucrările capitulare s-au terminat cu bine, înainte să fie luate măsuri împotriva coronavirusului.

Au fost aleși guardianii conventelor din Custodie, făcând jurământul de ascultare și slujire, după cum urmează: fr. Nicholas Thenammakkal pentru comunitatea din Asparn/ Zaya, fr. Reto Davatz pentru Flüeli/Ranft, fr. Daniel Brocca pentru Fribourg, fr. Petru Farcaș pentru Graz, fr. Bernhard Lang pentru Neunkirchen și fr. Thomas Manalil pentru Viena.                

În ultima zi a Capitulului, frații s-au reunit în cripta bisericii din Viena, unde sunt înmormântați frații, înălțând Milostivului Dumnezeu rugăciuni pentru sufletele lor.

 * * *

 

În perioada 8-11 martie 2020, în conventul „Preasfânta Treime” din Viena, frații Custodiei provinciale „Sf. Leopold și…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Sâmbătă, 14 martie 2020

Distribuie cu: