Loading...

A apărut numărul 122 al revistei Mesagerul sfântului Anton

Distribuie cu:

Episcopul Anton Durcovici va fi ridicat la cinstea altarelor la 17 mai 2014

Dosarul din numărul 122 al Mesagerului este dedicat evenimentului ce va avea loc în Dieceza de Iași cu prilejul beatificării Episcopului martir Anton Durcovici. Aici veți putea citi Scrisoarea pastorală: “Binecuvântat să fie Dumnezeu în sfinții săi” a episcopului de Iași, Petru Gherghel. De asemenea, tot aici, veți afla și un text mărturie despre Episcopul Durcovici redactat de Pr. Anton Despinescu, dar și câteva date biografice și o succintă cronologie a beatificării Episcopului martir.

Pr. Ciprian Sava, în editorialul numărului, scrie despre exortația apostolică a Papei Francisc cu privire la vestirea Evangheliei în lumea contemporană, Evangelii Gaudium.
Teodor Burnar realizează un interviu, la pagina de spiritualitate și viața Bisericii, cu Alexandra Nadane despre pericolul avortului și expunerea tinerelor puse în fața unei asemenea decizii.
Pr. Danilo Salezze propune o reflecție despre familia contemporană, amintind despre o minune săvârșită de Sfântul Anton de Padova unei familii.
Pr. Bogdan Emilian Balașcă, la pagina tinerilor, scrie despre nevoia de afectivitate ce ne duce la Dumnezeu.
Constantin Cucoș propune, la pagina de cultură și societate, câteva metode prin care vizita unui muzeu poate deveni nu doar informativă, ci formativă.
Romulus Rusan se întreabă dacă a venit sfârșitul culturii scrise.
Adrian Popescu recenzează o carte despre Clujul interbelic, reamintind implicit afirmarea spiritualității și cercetării științifice românești din acea epocă la nivel european.
Cristina Dascălu scrie despre omul cu mai multe vieți, revoluționar-prizonier-președinte, Nelson Mandela, părintele națiunii curcubeu: Africa de Sud.
Pr. Emilian Antal, la pagina franciscană, relatează despre Fundația Umanitară Pacea, despre prezentul și proiectele Fundației.
Mai puteți citi în acest număr și o rugăciune a Sfântului Anton de Padova, despre umilință, dar și despre bârfă și judecarea aproapelui, despre normalitate și anormalitate etc.

Pr. Carol Daniel Sabău

Distribuie cu: