Loading...

Bucureşti: profesiunea terţiarilor franciscani

Distribuie cu:

Ii felicitam pe frati si surorile care in ziua de 8 mai in cadrul Sfintei Liturgii care a avut loc in capela Manastirii Sf. Bonaventura a fratilor franciscani minori conventuali, in prezenta membrilor fraternitatii, a participantilor la Liturghie, au spus “ vreau “ sa il urmez pe Saracutul din Assisi pentru toata viata, ca astfel, sa il pot gasi si imita cat mai bine pe Cristos.
A fost si pentru noi cei din fraternitate prilej de reflexie asupra modului in care intelegem sa raspundem individual si comunitar chemarii de a darui pace si de a face binele.

Iar destinatarii mesajului franciscan sunt potrivit charismei noastre, in special saracii care pentru cei mai multi nu exista sau exista numai in termeni de “ vai de capul lui “ dar si cei, uneori cei dintre noi, care au nevoie de o incurajare, care se afla in incercari.

Am retinut si indemnul pr. Sergiu Antal, asistentul spiritual al fraternitatii care ne-a vorbit despre frumusetea gesturilor simple daruite celor din jur, cu iubire in numele Domnului.
Prin cuvintele sale, sr. Ana Jitaru, Ministra OFS Regiunea Moldova – Muntenia ne-a transmis bucuria intregului Ordin Franciscan Secular a carui familie iata, s-a marit.

Emotionata a fost si marturia sr. Mihaela Dobos care ne-a povestit ca intrarea in famila franciscanilor seculari, reprezinta pentru ea, prilej de cresterea spirituala in propria familie.
Bucuria noastra a fost sporita si de faptul ca familia Cristina si Dan Slavu, ambii neoprofesi, au sarbatorit implinirea a 25 de ani de la casatorie, prin reinnoirea promisiunilor.
Celebrarea a fost urmata de o agapa fraterna, motiv de bucurie, de impartasire a propriilor experiente spirituale.

Sa credem cu speranta ca dupa aceasta zi, regasindu-L pe Domnul in rugaciune, am putut sa-I spunem fiecare in felul propriu de manifestare, “ Binecuvanteaza suflete al meu pe Domnul ! Doamne, Dumnezeul meu tu esti nemarginit de mare. “ ( psalmul 103/104).

OFS Sf. Elisabeta – Bucuresti
Sr. Anca Vasiliu – Ministra

Distribuie cu: